Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sophie Vangheel : 'Cunina’s Walk 4 Charity brengt eten op tafel'

Cunina

Op zondag 7 mei organiseert ontwikkelingsorganisatie Cunina haar jaarlijks wandelevenement ‘Walk 4 Charity’ aan Domein De Vesten in Laakdal. Dit jaar brengt elke stap eten op tafel. 

Zo’n 800 enthousiaste wandelaars namen vorig jaar deel aan de Walk 4 Charity.

'Dat zorgde voor een recordopbrengst van maar liefst 11.000 euro. Een opbrengst die Cunina deze editie wil overtreffen', zegt Sophie Vangheel - stichter-voorzitter.

'Deelnemers kunnen dit jaar kiezen tussen een parcours van 50, 27, 22, 15, 11 of 8 kilometer'   De wandelingen gaan door enkele van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen zoals Gerhagen, de Netevalei en de Kleine Laak. Na het stappen kunnen wandelaars en supporters genieten van heerlijke lekkernijen in het speciaal voor die dag opgezette wandelcafé aan Domein De Vesten.

Opbrengst integraal naar Cunina

'De opbrengst van Walk 4 Charity zal besteed worden aan de projectwerking van Cunina. De Geelse organisatie zet kansarme kinderen op de schoolbanken in de meest arme landen zoals Haïti, Zuid-Afrika en Nepal.

We schenken de opbrengst dit jaar aan de Adullam Model Primary School, onze partnerschool, in het Oegandese Mbarara. Voor 513 van de 613 leerlingen is de school een thuis. Het zijn weeskinderen. Driemaal per dag krijgen ze er eten. Omdat ook Oeganda te maken kreeg met inflatie die stilaan leidde tot een voedselcrisis is het blijven voorzien van eten een uitdaging geworden.'

Wandel in het spoor van onze ambassadeurs

'De voorbije edities wandelden onze ambassadeurs vol overtuiging mee. Naast Sabine De Vos en Wouter Torfs, wandelde ook peetouder en VTM-sportanker Lies Vandenberghe mee.

Deelnemen aan onze Walk 4 Charity betekent dat jij net als hen het verschil voor onze petekinderen kan maken.'

Tickets & info  www.walk4charity.be

CUNINA

Onze visie

Cunina is er rotsvast van overtuigd dat onderwijs de sleutel naar een betere toekomst is. Wie onderwijs kan volgen, kan een beroep leren. Dat betekent evenveel als een weg uit de vicieuze cirkel van armoede. Voor Cunina is niet alleen de toegang tot onderwijs belangrijk, maar ook de kwaliteit ervan. Onderwijs is noodzakelijk voor individuele en maatschappelijke ontplooiing en leidt tot duurzame ontwikkeling. Naast de peterschappen realiseert Cunina ook educatieve bouwprojecten zoals scholen, bibliotheken, hostels,…

Onze missie

Cunina is een Vlaamse onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie. We ijveren in onze zeven partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda, Zuid-Afrika en Peru) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging.

Onze sterktes

  • Meer dan 16.500 petekinderen op de schoolbanken via een-op-een peterschappen
  • Ruim 220 educatieve projecten
  • Een werking in 7 partnerlanden verspreid over bijna alle continenten van de wereld: Nepal, Peru, Haïti, Oeganda, Zuid-Afrika, de Filipijnen en Brazilië
  • Erkende ngo
  • Beheerskosten blijven onder 10 procent
  • Geen betaalde reclame
  • Bewust geen federale overheidssubsidies
  • Gemachtigd fiscale attesten uit te reiken
  • Ondersteund door vijf ambassadeurs: Sabine De Vos, Luc Appermont, Nathalie Meskens, Wouter Torfs en Natalia.

Peterschap

Voor 35 euro per maand betaal je gedurende twaalf jaar de schoolkosten van een kansarm kind. Hiervan kan je 45% recupereren waardoor een peterschap slechts 19,25 euro per maand kost. Tweemaal per jaar kan je brieven sturen naar je petekind en omgekeerd, waardoor je een unieke band met hem of haar opbouwt. Daarnaast organiseert Cunina ook inleefreizen naar haar partnerlanden waarbij je als peetouder de kans krijgt om je petekind te ontmoeten en je onder te dompelen in zijn of haar leefsituatie.

Contact

Sophie Vangheel - Stichter-voorzitter en Algemeen directeur Cunina sophie@cunina.org

Walk 4 Charity voor Cunina

Walk 4 Charity voor Cunina

Kanaalweg 6 bus 1, Laakdal, België

Cunina

Deel dit artikel