Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven organiseert op 24 januari 2016 om 15u een nieuwjaarsconcert in de Zandkapel te Noorderwijk. Sopraan Anneke Luyten (uit Morkhoven, jawel!) verheugt er zich op om, onder professionele begeleiding van Tom Hermans op vleugelpiano, voor eigen volk een mooi programma te mogen brengen met aria's uit bekende opera's en operettes.

Wondermooie melodieën die we voor een groot deel zelf mochten kiezen uit haar repertoire, zoals O mio babbino caro van G. Puccini, Casta Diva uit Norma van V. Bellini, Meine Lippen Sie küssen so heiss uit Giuditta van Fr. Lehar, ze passeren alle de revue.

Anneke Luyten is een veelgevraagde Belgische sopraan met internationale reputatie. Anneke werd halve finaliste in de Koningin Elisabeth Wedstrijd Zang 2011. Ze was eveneens halve finaliste in de Hans Gabor Belvedere Singing Competition 2013 in Amsterdam. In 2008 zong Anneke het Kerstconcert in het Koninklijk Paleis.

Ze trad op in de Vlaamse Opera te Gent en Antwerpen, in de Deutsche Oper am Rhein, in de opera van Strassbourg, het theater van Luxembourg, en nog veel meer. Haar optreden in de Zandkapel past net tussen vertolkingen in Duitsland en de Opera Royale de Wallonie in het Belgische Luik. Een concert bijwonen van deze uitmuntende sopraan is een buitenkansje voor Herentalsenaren.

Tom Hermans studeerde piano aan het Antwerpse Conservatorium bij Eliane Rodriguez en volgde masterclasses bij o.a. François-René Duchâble en Jan Wijn. Hij was laureaat van enkele belangrijke wedstrijden zoals de Cantabile wedstrijd en winnaar van o.a. Theater aan zee.

Kaarten €18/15 (Davidsfondsleden) kan je kopen aan de inkom, maar wie zeker wil zijn van een goede zit bestelt tickets op tel. 014/262407 (Jos Vermeulen) of tel. 014/262363 (Marc Roex). Rekeningnummer Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven: BE66 7333 3112 0543. Gelukkig Nieuwjaar.