SOS Poederkot en Save De Dreef Herentals organiseren verder een collectieve intekensessie op bezwaarschriften.

Bij de intekensessie op zondag 27 maart kon SOS Poederkotbos op 2 uur tijd 250 handtekeningen voor zijn bezwaarschrift verzamelen.

Gezien het grote succes van de eerste editie, organiseren ze op zondag 10 april een tweede en laatste tekensessie. Dit keer aan de dreef op de Begijnenvest tegenover de Lidl-winkel, in samenwerking met burgercollectief Safe De Dreef.

SOS Poederkot maakt bezwaar tegen een megalomaan hoogbouwproject van 5 woontorens met 6 verdiepingen aan Wuytsbergen, waarvoor meer dan 600 bomen moeten gekapt worden.

In totaliteit gaat het om 450 woningen, waar nu een aanvraag voor de eerste 150 woningen is ingediend.

Safe De Dreef maakt bezwaar tegen de kaalkap van de eeuwenoude dreef, wat een verlies van biodiversiteit en uitstraling van het stadszicht zou zijn. Save De Dreef pleit voor een groener plan dat de oude, gezonde eiken combineert met nieuwe aanplantingen.

Beide organisaties hebben elkaar gevonden in hun strijd voor groen- en bosbehoud in Herentals en nodigen de Herentalsenaren uit om zich te informeren over de bouw- en kapplannen die nu in openbaar onderzoek voorliggen. Daarnaast kunnen ze intekenen op de collectieve bezwaarschriften die zijn opgemaakt.

Dit kan nu zondag op 10 april van 10u tot 12u aan de Begijnendreef. Kom dus na het bezoek aan de zondagsmarkt even langs.'