Hoofdsponsor Soudal is de nieuwe eigenaar van KVC Westerlo. Baron Vic Swerts (71) wordt de nieuwe voorzitter, maar Herman Wijnants blijft de sportieve manager van de club. Wijnants is ook sportschepen (N-VA) bij het gemeentebestuur Westerlo.

KVC Westerlo krijgt een verankering uit de Kempen. Buitenlandse overnemers zijn er aan voor de moeite. Hoeveel de Turnhoutse siliconenproducent Soudal voor het aandelenpakket van KVC Westerlo betaalt, werd niet meegedeeld. De meerwaarde van de overname wordt in de club geïnvesteerd.

Verder uitbouwen als Kempense club

Herman Wijnants : 'De sociale projecten binnen de club blijven. De volgende jaren wordt er stapsgewijze geïnvesteerd in de uitbouw van de structuren en de accommodatie. Op korte termijn moet KVC Westerlo in 1e klasse een rustige middenmotor worden en blijven. Er komen alvast nog 3 versterkingen voor de club.'

Op de persconferentie dinsdagmiddag werd de komst (huur) van Rode Duivel Dries Mertens (Napoli) gefluisterd. Die moet de droom van voorzitter Vic Swerts die doelpunten wil zien, mee realiseren.

Het stadion blijft de naam 't Kuipke behouden. Al verandert die naam in de toekomst misschien wel in Soudal-Arena.

Foto's Ludo Coenen.