U bent hier

'This is the sound of C'

Heist op den Berg
02.03.2021 - 09.00u
Door: Mark Jaspers

Een tentoonstelling met levensgrote figuren, wervelende potvormen en enkele schildereske tapijten.  Op vraag van Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg cureert Kris Campo werk van acht hedendaagse kunstenaars.

Campo heeft de reputatie eigenzinnige keuzes en verrassende combinaties te maken. Met al even eigenzinnige kunstenaars, stuk voor stuk getalenteerde mensen.

Ze komen uit binnen en buitenland: Michel Gouéry en Clémence van Lunen uit Frankrijk, Babs Haenen uit Nederland, Johannes Nagel uit Duitsland, Anne Marie Laureys, Klaas Rommelaere, Coline Rosoux en Robin Vermeersch uit België.

De een al wat jonger dan de andere, maar allemaal vandaag op en top relevant.

'This is the sound of C' toont werk dat verrast qua vormgeving, de kijker al eens op het verkeerde been zet en waar de beeldende kracht de materie overstijgt.

De tentoonstelling draait dan ook vooral om de interactie tussen het werk en de visies van de verschillende kunstenaars.

Kris Campo verlangt in sé niet veel van de bezoeker, behalve dat die de tijd neemt en er plezier in vindt om te kijken, zich te laten verrassen, de spanning te voelen, de verhalen te ontdekken die de werken in zich dragen, te genieten van de soms bizarre kronkels en hersenspinsels die de kunstenaars hem voorschotelen en daar de humor van in te zien.

Oh ja, 'This is the sound of C' toont veel keramiek, maar gaat niet over keramiek. Om maar te zeggen, er is ook plaats voor wandtapijten.

Praktisch

Tentoonstelling: 'This is the sound of C'
Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg
Van 6 maart tot 30 mei, dagelijks vrij toegankelijk van 14 uur tot 17 uur.

Met werk van Michel Gouéry (FR), Babs Haenen (NL), Anne Marie Laureys (BE),
Johannes Nagel (DE), Klaas Rommelaere (BE), Coline Rosoux (FR),
Clémence van Lunen (FR), Robin Vermeersch (BE)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto