De Sp.a-jongeren willen met een aantal ambitieuze jongeren Herentals nog meer doen bruisen. Ze willen op de lijst van de Sp.a. jeugdschepen Jan Bertels ondersteunen door mee op de lijst te gaan staan.


Liese Bergen en Kim Van Vaerenbergh kennen het reilen en zeilen binnen de partij. Zes jaar geleden namen ze als prille twintigers voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Liese zetelt in de gemeenteraad, Kim is OCMW-raadslid. Samen met nieuwkomers Nico Belmans, Tom Olyslaegers, Kim Verwimp en Nathalie Van den Broeck engageren zij zich voor de sp.a.

Nico Belmans: “We zijn een zeer diverse, jeugdige groep. Ik studeer rechten en zet mij in mijn vrije tijd in voor Theaterling, een jongerengezelschap uit Herentals. Mijn engagement in de jeugd- en cultuursector wil ik graag politiek vertalen. Als animo-lid trek ik de kar van de Kempen.”
Tom Olyslaegers is een van de drijvende krachten achter de jeugdraad en ASH Polaris, de sterrenkundige vereniging. Tom kent het jeugdbeleid door en door en is vastbesloten om pijnpunten zoals de fuifproblematiek aan te pakken. Mobiliteit vindt hij zeer boeiend.
Voor Noorderwijkenaars is Kim Verwimp geen nobele onbekende. Ze zette zich ondermeer in voor de chiro. Als medewerkster van parlementariër David Geerts kent ze de partij van binnenuit.
Nathalie Van den Broeck werkt voor de Voorzorg en specialiseert zich in sociaal beleid. Van jongerenwerking tot ouderenzorg, aangepaste maatregelen voor personen met een handicap… Nathalie zorgt ervoor dat iedereen meetelt.

Achter de schermen brainstormt deze  bende over diverse thema’s en drukken zij hun stempel op het sp.a-programma.

Actiepunten :

sp.a – jongeren creëren van een bruisend stadsleven in Herentals?
Jongeren moeten de mogelijkheid hebben om in eigen stad een uitgaansleven uit te bouwen. We onderzoeken hoe we dit het best kunnen aanpakken. Jongeren hebben het recht om zich uit te leven en samen te zijn, binnen en buiten verenigingen.
 
sp.a – jongeren zijn cultureel geëngageerd ?
- De bouw van de kunstencampus in de Markgravenstraat is voor ons een must. De leerlingen van deze academie hebben recht op fatsoenlijke hedendaagse lokalen.
- We vragen extra aandacht voor jongeren en hun culturele leven. We waarderen de inspanningen die ‘t Schaliken nu levert, maar denken dat er nog een verbetermarge is. 
 
sp.a- jongeren hopen dat het overal kriebelt om te sporten?
We willen zoveel mogelijk jongeren aan het sporten krijgen. Wie dangenlang op schoolbanken zit, heeft de behoefte om zich uit te leven. Ook voor speciale doelgroepen, zoals bijvoorbeeld kinderen met obesitas, vragen we aandacht. Voor hen is het niet altijd evident om zich aan te sluiten bij een sportclub.
 
sp.a – jongeren vinden verkeersveiligheid een must?
We vinden een goed onderhoud van fietspaden zeer belangrijk. Besneeuwde fietspaden, of paden die vol bladeren liggen, zijn gevaarlijk voor fietsers. Herentals heeft veel leerlingen die op een veilige manier naar school moeten kunnen.

sp.a – jongeren willen meewerken aan een duurzaam milieubeleid?
Zwervuil is ergerlijk. We zijn blij met het GAS-beleid en hopen dat we in de toekomst nog meer vervuilers kunnen aanpakken.
 
sp.a- jongeren eisen een diervriendelijk beleid?
Liese Bergen zette hierin de eerste stappen. De zwerfkattenproblematiek wordt nu op een diervriendelijke manier aangepakt. We willen graag een stap verder gaan en uitgeroepen worden tot diervriendelijke gemeente. Daarvoor vragen we ondermeer dat de stad dierproefvrije producten aankoopt.

De sp.a-jongeren kunnen rekenen op een team enthousiaste mensen dat met hen meewerkt. Wil jij met ons inspireren, discussiëren of gewoon wat zeveren? Mail dan naar liese.bergen@telenet.be."

Bericht sp.a Herentals