In het arrondissement Turnhout is de sp.a-lijst voor de provincieraadsverkiezingen gefinaliseerd. Mols schepen van jeugd, personeel, ontwikkelingssamenwerking en sociaal beleid Tomas Sergooris zal de lijst trekken.

Op twee staat gemeenteraadslid uit Geel Elhasbia Zayou. Peter Segers, schepen in Turnhout, vervolledigt de top drie. Burgemeester van Herentals en Vlaams Parlementslid Jan Bertels en Vlaams parlementslid Caroline Gennez duwen de lijst.

"We blijven focussen op waar de provincie goed in is", zegt Tomas Sergooris. "De provincie zal in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen op vlak van erfgoed, toerisme, klimaat en landschappen.

Een sterk provinciaal niveau ondersteunt verschillende steden en gemeenten in onze regio en kan het verschil maken. Denk maar aan de uitbouw en versterking van trekpleisters zoals het Zilvermeer, het Prinsenpark en de Hoge Mouw of bijkomende investeringen in waardevolle gebouwen en landschappen via het Kempens Landschap".

"Daarnaast blijft het provinciaal onderwijs een belangrijke bevoegdheid", zegt Tomas. "Als eerste net in Vlaanderen voerde het provinciaal onderwijs de maximumfactuur in het secundair onderwijs. We willen verder gaan door de schotten tussen het aso, tso en bso te doorbreken en het zittenblijven in de B-stroom af te schaffen én meer in te zetten op specifieke begeleiding en differentiatie".

"Met deze lijst, die een mix is tussen vernieuwing en bestuurservaring, zijn we zeker dat we op een positieve manier het verschil kunnen maken voor alle inwoners van de Kempen", besluit Tomas. (pp)