Na zes jaar bestuursdeelname maakt sp.a Mol zich op voor de oppositie. Hoewel de huidige coalitie een meerderheid behield, koos CD&V voor N-VA. "Dit ondanks een goede samenwerking tijdens de afgelopen zes jaar", zegt Tomas Sergooris, huidig schepen en toekomstig fractieleider.

Maar de Molse socialisten steken ook de hand in eigen boezem. "We scoorden niet goed genoeg in de breedte, en we verloren een zetel." Sp.a wil nu beginnen te bouwen aan een "progressief alternatief" voor Mol. "We kiezen daarom voor vernieuwing en verjonging, zowel in onze fractie als in ons bestuur", aldus Sergooris.

Op de algemene vergadering van sp.a Mol kreeg Senne Starckx (35 jaar) het vertrouwen als nieuwe voorzitter. "Vanuit de oppositie willen we constructief wegen op het beleid", zegt Starckx. "Als vanouds zullen we inzoomen op thema's die ons na aan het hart liggen, zoals armoedebestrijding, wonen, kinderopvang, jeugdwelzijn en ouderenzorg.

Maar eerst en vooral zijn we natuurlijk benieuwd naar het bestuursakkoord en de meerjarenplanning van de nieuwe coalitie." Daarnaast wil de nieuwe voorzitter ook de interne partijwerking tegen het licht houden.

Jonge fractie

'Ook binnen de fractie verandert er een en ander. Na de verkiezingen besliste huidig eerste schepen Kathleen Deckx om de fakkel door te geven aan de jongere garde. Ze zal ook niet meer zetelen in de gemeenteraad.

Achter de schermen kan de nieuwe ploeg echter op haar volle steun blijven rekenen. Masha Celen (20) volgt Deckx op, waarmee ze meteen het jongste socialistische raadslid wordt. T

omas Sergooris (34) wordt fractieleider en ook huidig schepen Paul Vanhoof (48) en Zehra Ünlü (36) blijven als gemeenteraadslid actief, waardoor de ervaring blijft behouden. Tot slot werd op de algemene vergadering Mireille Van Dijk verkozen als OCMW-raadslid voor sp.a Mol.'