U bent hier

Sp.a provincie Antwerpen wil toekomstperspectief bieden aan Lilse Bergen

Lille
31.08.2018 - 07.21u
Door: Lex Verellen

Vandaag houdt sp.a Provincie Antwerpen tijdens hun 'Tour de Province' halt in Lille. Daar lanceren ze een belangrijk voorstel voor de Kempen, nl. de overname van de Lilse Bergen door de provincie Antwerpen. sp.a wil in de volgende bestuursperiode van de Lilse Bergen een provinciaal domein maken en op die manier het prachtige domein een langdurig toekomstperspectief bieden.

De inwoners van de provincie hebben vandaag meer dan ooit nood aan groene ruimte en natuur. sp.a blijft het beheer van recreatiedomeinen als een van de kerntaken zien van de provincie.

De bezoekersaantallen van zwemvijvers, recreatieparken en provinciale domeinen bereikten deze zomer recordcijfers. Toerisme en recreatie zijn overduidelijk economisch erg belangrijk in de Kempen. En dat wil sp.a zo houden door te blijven investeren in de regio.

Provinciaal lijsttrekker voor de Kempen Tomas Sergooris is ambitieus:

"We moeten blijven werken aan een kwaliteitsvol aanbod voor mensen uit de Kempen, maar ook van ver daarbuiten. Onze troeven zijn natuur en milieubewust toerisme die onze regio toekomstperspectief en economische groei geven. De provincie kan een sleutelrol opnemen om dit waar te maken: partners bij elkaar brengen, toeristische spelers en gemeenten ondersteunen, initiatieven nemen om van de Kempen een toeristisch, krachtig merk te maken."

Om die ambitie waar te maken, wil sp.a in een volgende legislatuur de toekomst van de Lilse Bergen borgen. Met de provincie in de rug kan het vakantiepark solide toekomstperspectieven ontwikkelen en wordt, naast het Zilvermeer in Mol, een tweede, sterk provinciaal domein uitgebouwd in de Kempen. Op die manier ziet sp.a de provincie Antwerpen als motor voor de ontwikkeling van milieubewust en duurzaam toerisme.

Tomas Sergooris:

'De provinciale domeinen zijn geen eilanden. Ze moeten samen, met tal van andere toeristische initiatieven en partners het uithangbord zijn van onze regio. In de eerste plaats voor de inwoners én bezoekers van onze regio. De provincie fungeert als motor die kan helpen bouwen aan een sterke Kempen. Een regio die enerzijds zorgt voor jobs en economische groei, maar anderzijds ook een plaats is waar iedereen kan ontspannen en genieten."

Rode roos uit liefde voor Lille

Tijdens de 'Tour de Province' nemen de kandidaten van sp.a altijd een rode roos mee die ze planten in de gemeenten waar ze halt houden. sp.a betuigt daarmee haar liefde voor de inwoners van de hele provincie. De roos draagt dan ook de toepasselijke naam "Grande Amore". Vandaag werd er opnieuw een roos geplant, dit keer aan de ingang van de Lilse Bergen.

imageMeer nieuws

Windmolens Westerlo en Hulshout : provincie vergunt toch

Hulshout | Westerlo 20.05.2022 - 17.08u

Opheffing rook- en vuurverbod in provincie Antwerpen, maar blijf waakzaam in bossen, natuur

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.05.2022 - 10.51u

Eerste besmetting met apenpokkenvirus vastgesteld in ons land

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 23.22u

Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden

 Griekse componist en muzikant Vangelis (79) is overleden
EU | Internationaal | Nationaal 19.05.2022 - 18.44u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto