U bent hier

Sp.a provincie Antwerpen wil toekomstperspectief bieden aan Lilse Bergen

Lille
31.08.2018 - 07.21u
Door: Mark Jaspers

Vandaag houdt sp.a Provincie Antwerpen tijdens hun 'Tour de Province' halt in Lille. Daar lanceren ze een belangrijk voorstel voor de Kempen, nl. de overname van de Lilse Bergen door de provincie Antwerpen. sp.a wil in de volgende bestuursperiode van de Lilse Bergen een provinciaal domein maken en op die manier het prachtige domein een langdurig toekomstperspectief bieden.

De inwoners van de provincie hebben vandaag meer dan ooit nood aan groene ruimte en natuur. sp.a blijft het beheer van recreatiedomeinen als een van de kerntaken zien van de provincie.

De bezoekersaantallen van zwemvijvers, recreatieparken en provinciale domeinen bereikten deze zomer recordcijfers. Toerisme en recreatie zijn overduidelijk economisch erg belangrijk in de Kempen. En dat wil sp.a zo houden door te blijven investeren in de regio.

Provinciaal lijsttrekker voor de Kempen Tomas Sergooris is ambitieus:

"We moeten blijven werken aan een kwaliteitsvol aanbod voor mensen uit de Kempen, maar ook van ver daarbuiten. Onze troeven zijn natuur en milieubewust toerisme die onze regio toekomstperspectief en economische groei geven. De provincie kan een sleutelrol opnemen om dit waar te maken: partners bij elkaar brengen, toeristische spelers en gemeenten ondersteunen, initiatieven nemen om van de Kempen een toeristisch, krachtig merk te maken."

Om die ambitie waar te maken, wil sp.a in een volgende legislatuur de toekomst van de Lilse Bergen borgen. Met de provincie in de rug kan het vakantiepark solide toekomstperspectieven ontwikkelen en wordt, naast het Zilvermeer in Mol, een tweede, sterk provinciaal domein uitgebouwd in de Kempen. Op die manier ziet sp.a de provincie Antwerpen als motor voor de ontwikkeling van milieubewust en duurzaam toerisme.

Tomas Sergooris:

'De provinciale domeinen zijn geen eilanden. Ze moeten samen, met tal van andere toeristische initiatieven en partners het uithangbord zijn van onze regio. In de eerste plaats voor de inwoners én bezoekers van onze regio. De provincie fungeert als motor die kan helpen bouwen aan een sterke Kempen. Een regio die enerzijds zorgt voor jobs en economische groei, maar anderzijds ook een plaats is waar iedereen kan ontspannen en genieten."

Rode roos uit liefde voor Lille

Tijdens de 'Tour de Province' nemen de kandidaten van sp.a altijd een rode roos mee die ze planten in de gemeenten waar ze halt houden. sp.a betuigt daarmee haar liefde voor de inwoners van de hele provincie. De roos draagt dan ook de toepasselijke naam "Grande Amore". Vandaag werd er opnieuw een roos geplant, dit keer aan de ingang van de Lilse Bergen.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Cannabisbende met wapenvertoon opgepakt in Turnhout

Cannabisbende met wapenvertoon opgepakt in Turnhout
Turnhout regio 04.04.2020 - 10.28u

PIVA dankt vuilnisophalers en parkwachters

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.04.2020 - 10.26u

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk
Herentals | Kempen regio | Neteland 04.04.2020 - 10.21u

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto