Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spearhead vzw met unieke Operation Bluecoat in Lichtaart : boeiende nostalgie

Spearhead vzw

Spearhead vzw uit Herentals organiseert op 26, 27 en 28  juli een originele Operation Bluecoat in Lichtaart Heidestraat.  Je kan er originele oude legervoertuigen uit WO II en heel wat ander legermateriaal ontdekken. Er is heel wat randanimatie. Het is een unieke ervaring om er te genieten van een open "museum" vol verassingen en nostalgie. De inkom is gratis en er is een ruime parking voorzien.
De allerbeste dag om te bezoeken is zaterdag.

“VZW Spearhead heeft de intentie om alle bezitters en/of verzamelaars van oude legervoertuigen en aanhorigheden samen te brengen met als doel het opknappen en instant houden van dit materiaal en hen alzo de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen”, zegt Herman Langewouters, voorzitter van de VZW.

Hiertoe richt de club een aantal doelgerichte activiteiten in en neemt ze deel aan manifestaties met betrekking tot de hobby zoals o.a. : officiële herdenkingen, historische rondritten, tentoonstellingen, ruilbeurzen en deelname aan activiteiten van gelijkgezinde verenigingen. Ook in Herentals zie je hen regelmatig met hun legerjeeps en traditionele kledij tijdens huldigingen die  door de NSB of de Brigade Piron georganiseerd worden. 

“De clubactiviteiten zijn in alle opzichten gezinsvriendelijk, hebben een historisch karakter en zijn geenszins para-militair getint”,  vult Linda Van Gestel aan.     Red. & Foto's Johan Temmerman​​​​​​​https://www.vzwspearhead.be/Basic-Nederlands/index.htm

Spearhead vzw

Spearhead vzw

Spearhead vzw

Spearhead vzw

Heidestraat, Lichtaart, België

Spearhead vzw

Deel dit artikel