Leden van het Speciaal Interventie Eskadron zijn vrijdagmorgen binnengevallen in een appartementsgebouw op de hoek van de Oude Liersebaan en de Vlinderstraat in Heist-op-den-Berg.

Ze konden daar een man overmeesteren die twee uur lang de politie, brandweer en andere hulpdiensten en de ganse buurt in spanning had gehouden.

Alles begon toen agenten van de politie Heist-op-den-Berg vrijdagmorgen uit het appartement een vrouw en haar 2 kinderen van 5 en 8 jaar konden halen. Volgens de vrouw was haar vriend nog in het appartement en had hij zich verschanst. Of hij gewapend was wist ze niet.

Direct werd de buurt afgesloten. De buurtbewoners werd aangeraden binnen te blijven. Ook de kinderen van de nabijgelegen Vrije Basisschool van Heist-Centrum moesten binnen blijven tijdens de speeltijd. Het Speciaal Interventie Eskadron werd naar Heist-op-den-Berg gehaald. Met succes. Ze konden de man in zijn appartement oppakken. De deur van het appartement stond gewoon open.

De dader is de 27-jarige Tim C. uit Keerbergen. Hij was vrijdagmorgen tussen 5 en 6u de woning van zijn schoonmoeder aan de Meierij in Voortkapel (Westerlo) binnengedrongen en had haar proberen te verkrachten. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Toen de politie Zuiderkempen hem wou oppakken was hij gevlucht naar het appartement van zijn vriendin in Heist-op-den-Berg.