Zin om deel te nemen aan een uitzonderlijk sportevenement? Heb je een hart voor mensen met een verstandelijke beperking? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken.

Vrijwilliger bij het Host Town Programma in Kasterlee, Dessel en Retie

Van zondag 14 tot zaterdag 20 september 2014 gaan de Special Olympics European Summer Games door in Antwerpen en een aantal gemeenten in de provincie Antwerpen.

Van dinsdag 9 tot zaterdag 13 september 2014 ontvangen Kasterlee, Dessel en Retie de delegatie uit Slovenië. Jeugdsportnet Kasterlee*Dessel*Retie werkt het Host Town Programma uit maar kan dit uiteraard niet alleen. Zowel tijdens de voorbereiding als uitvoering zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Alle activiteiten gaan door in 3 gemeenten en omgeving. Geïnteresseerden kunnen naar één van volgende infosessies komen:

  • Kasterlee: donderdag 23 januari 2014 om 19u30 in de polyvalente zaal van het administratieve centrum, Markt 1, 2460 Kasterlee
  • Dessel: maandag 27 januari 2014 om 19u30 in de raadzaal van het administratieve centrum, Hannekestraat 1, 2480 Dessel
  • Retie: dinsdag 28 januari 2014 om 19u30 in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37, 2470 Retie.

Om praktische redenen vragen we om vooraf voor de infosessies in te schrijven via www.jeugdsportnetkdr.be.

Draag als vrijwilliger je steentje bij volgens je eigen interesse en mogelijkheden

We zoeken:

• vrijwilligers met interesse in catering: Je verzorgt mee de maaltijden (lunch, ontbijt en diner), snacks en dranken voor de volledige delegatie. Je houdt rekening met mogelijke diëten die medisch, cultureel of religieus verantwoord zijn.

• vrijwilligers met interesse in amusement: Je voorziet mee in verschillende vormen van amusement. De organisatie van een welkomstreceptie, het bezoeken van bezienswaardigheden, het organiseren van rustige avondactiviteiten en een slotevenement behoren tot de mogelijkheden.

• vrijwilligers met interesse in sport: Je organiseert mee het sportprogramma. De sporten die de deelnemers uit Slovenië beoefenen zijn: wielrennen, zwemmen, atletiek, tafeltennis en boccia.

• vrijwilligers met interesse in fotografie, design en communicatie: Je gaat mee op pad tijdens het Host Town Programma om foto’s te nemen. Of je hebt interesse en gevoel voor design en communicatie, werk dan mee aan de promotie van het Host Town Programma.

• vrijwilligers met interesse in veiligheid: Je bewaakt mee de veiligheid in verband met transport, accommodatie, sportlocaties, persoonlijke veiligheid, … . Ervaring die je kan meebrengen vanuit je professionele leven is een pluspunt.

• vrijwilligers met interesse in het medische luik: Je coördineert of waakt mee over medische aspecten. Ervaring die je kan meebrengen vanuit je professionele leven is een pluspunt.

• vrijwilligers met kennis van de Sloveense taal: Je staat mee in voor de communicatie tussen de deelnemers en organisatoren/bevolking aan het Host Town Programma.

• vrijwilligers met interesse in fundraising en merchandising: Je organiseert mee het sponsoringprogramma en acties omtrent Special Olympics-producten.

Vrijwilliger tijdens de ‘Games of the heart’

De deelnemers zijn uiteraard de sterren van deze spelen, maar de vrijwilligers zijn de fundering waarop het podium van de deelnemers gebouwd wordt. Uitzendbedrijf Start People is voor tijdens het evenement nog op zoek naar 4.500 vrijwilligers die minimum 18 jaar en minstens 3 dagen beschikbaar zijn tussen 9 en 21 september 2014. Registreren kan via: www.so2014.com/volunteers

Meer info?

www.so2014.com