U bent hier

Spectaculair : Bardarbunga-vulkaan IJsland gefilmd met DJI-drone HD

Internationaal
02.10.2014 - 01.04u
Door: Herman Gezelle

Het lijken computergeanimeerde scènes uit 'The Lord of the Rings', maar niets is minder waar: deze ongelooflijk indrukwekkende beelden van de uitbarstende Bardarbunga-vulkaan op IJsland, gemaakt met een GoPro-camera aan een drone. De drone kwam bij het schieten van de beelden zo dicht, dat zelfs een deel van de camera smolt.

Eric Cheng, directeur bij droneproducent DJI, werkte voor het project samen met de IJslandse fotograaf Ragnar Th. Sigurdsson. De twee trokken in september samen naar de Vatnajökull-gletsjer waar de Bardarbunga op dat moment aan het uitbarsten was. Cheng had het juiste materiaal, Sigurdsson de juiste toelatingen en connecties om dicht genoeg te geraken.

Bardarbunga begon ongeveer een maand geleden uit te barsten. Op 20 september vertrokken Cheng en Sigurdsson voor hun uitstap vanuit Reykjavik. Ze mochten tot op twee kilometer van de vulkaan rijden, maar moesten daar stoppen. Cheng stuurde zijn drone de lucht in en stuurde de HD-beelden meteen door om ze te ineens te kunnen opnemen. Als de drone dan verloren zou gaan, zouden de beelden toch bewaard zijn.   Bekijk ook The Making of /DJI / N.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto