Op het kruispunt Amocolaan-Oosterloseweg Geel is rond 16.35u een zwaar verkeersongeval gebeurd waarbij een schoolbus, een motorrijder en een auto betrokken waren. Er viel 1 dode.

Op de bus zaten 15 leerlingen van de stedelijke basisschool voor bijzonder onderwijs SAIO in Geel. 3 van hen zijn naar het Ziekenhuis Geel gebracht, net als de chauffeur. De bus is door het ongeval op haar zij terechtgekomen. 

Daarop reden een wagen en een motorrijder tegen de gehavende schoolbus. De 76-jarige bestuurster uit Mol is hierbij overleden.  Ze zou onwel geworden zijn en door het rode licht gereden zijn. De hulpdiensten hebben haar nog gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat. 

De motorrijder is licht gewond geraakt. Ook 2 volwassenen zijn nog naar het Ziekenhuis Geel gebracht.

Het ongeval gebeurde aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Amocolaan met de Oosterloseweg.

Burgemeester Vera Celis : 'Bijstand voor alle kinderen,  medisch interventieplan tijdelijk afgekondigd'

'De 10 kinderen van onze stedelijke basisschool voor bijzonder onderwijs SAIO, allemaal tussen 7 en 12 jaar, die niet naar het ziekenhuis moesten, heeft  brandweer Kempen naar het veiligheidscentrum in Geel gebracht', zegt Burgemeester Vera Celis.

'Daar kregen ze meteen bijstand van onze dienst slachtofferhulp en het Rode Kruis. Ook de komende dagen gaan ze op school begeleid worden. Om iedereen zo snel mogelijk goede zorgen te kunnen verlenen, werd het medisch rampenplan een tijdje afgekondigd.

Er kwamen 5 ziekenwagens en 3 MUG-s ter plaatse.'

Foto's Peter Vanderveken/ Nnieuws.