Bij een spectaculair ongeval vanmorgen rond 09.10u op de Ringlaan Herentals waren 4 auto’s betrokken. Een wagen Jaguar was van z'n rijvak afgeweken, overschreed de dubbele witte lijn, en reed frontaal op een andere wagen. Door de impact raakten nog 2 andere auto’s bij het ongeval betrokken.

De 29-jarige bestuurder die het ongeval veroorzaakte, legde een positieve drugstest af. Z'n rijbewijs is al voor 15 dagen ingetrokken.
 

'Het ongeval gebeurde in de bocht tussen de ovonde 'worst' Wellens en het kruispunt Sint-Jobsstraat, richting Mc Donalds, ter hoogte van de brug over de Kleine Nete', zegt commissaris Dirk Janssens, woordvoerder politie Neteland.

'Een auto was van z'n rijbaan afgeweken en reed frontaal tegen een wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam. De voertuigen werden weggeslingerd waardoor nog 2 wagens betrokken raakten.' 

De man aan het stuur van de Jaguar, en veroorzaker van het ongeval, de 29-jarige S.V. uit Turnhout, zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden en zal normaliter opdraaien voor de kosten van de immense schade. Hij raakte niet gewond.

Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse, want de brandweerkazerne ligt op amper 300m van het accident. De hulpdiensten moesten 1 van de bestuurders, de 73-jarige P.B. uit Herentals, uit het wrak bevrijden.

3 slachtoffers, 1 zwaargewonde en 2 lichtgewonden, werden naar het nabijgelegen AZ Herentals gebracht.  Vier auto’s zijn total loss.

Na het ongeval lag de rijbaan ook bezaaid met brokstukken. De drukke Ringlaan werd zo'n 2,5 uur afgesloten voor alle verkeer. Al bij al viel de verkeersdrukte nog mee, omdat het verkeer langs de ventwegen Cardijnlaan-Oudstrijderslaan kon omgeleid worden. (pol) Foto's NNieuws/J. Verwimp.