Vanaf vandaag is Speculaasje Heyns niet langer exclusief in de Bovenrij in Herentals te verkrijgen. Door de grote interesse uit het Antwerpse opent de ambachtelijke speciaalzaak binnenkort een pop-upwinkel in Lier.

Heyns is al decennia lang een begrip in Herentals. Al sinds 1889 maakt de familie speculaas op basis van hetzelfde recept. Het was de overovergrootvader van de huidige generatie die eind 19e eeuw een bakkerij opende opde Markt in Herentals. Toch heeft Het Speculaasje heel wat klanten over het hele land.

'Veel van onze 'uitheemse klanten' is afkomstig uit de regio van Lier, Antwerpen en Mechelen', zegt een enthousiaste Monique Heyns. 'Niet alleen tijdens de drukke Sinterklaas-periode, maar het hele jaar door nemen ze de moeite om naar onze winkel hierin de Keizerstad te komen.'

"Hierdoor zijn al snel een uur met de wagen onderweg. En dat voor een speculaaskoekje.  Om hen de verplaatsing te besparen, opent er vanaf vrijdag 20 augustus een speculaaswinkel in het voormalige pand van de reisspecialist aan de Antwerpsestraat in Lier.

"We starten als pop-up, en dit tot het einde van december 2021. Als we merken dat het concept succes heeft, vormen we het om tot een permanente winkel', zegt ambachtelijke bakker Staf Hufkens. Terloops : Staf was in z'n jeugdjaren nog een gewaardeerd stervoetballer bij KFC Herentals.

Tijdens het openingsweekend kan je in Lier al eens komen proeven van de Heyns producten, waaronder ook hun populaire speculaaspasta die tijdens de lancering al binnen de week was uitverkocht. (Foto spec/rr.)