U bent hier

Speel mee met het dictee. Bibliotheek Neteland organiseert taalspel

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar
06.11.2019 - 16.35u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 6 december om 20u organiseren de 5 bibliotheken van Neteland Het Groot Dictee Heruitgevonden, oftewel De Schrijfwijzen. Onze taalminnende inwoners zijn welkom in de cafetaria van Thomas More, Lepelstraat 2 in Vorselaar.

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een origineel taalspel voor iedereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingcrack te zijn om mee te doen!

Het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat je creatief aan de slag gaan met taal. De tekst werd geschreven door jong talent Annika Cannaerts uit Borgerhout. Haar verhaal wordt op 6 december simultaan voorgelezen in meer dan 100 bibs over heel Vlaanderen.

Inschrijven is gratis en doe je via www.nete.land/groot-dictee

Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem! De winnaars van alle bibliotheken nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen, die midden januari plaatsvindt. De grote winnaar gaat aan de haal met een exclusieve Belgische designpen.

De Schrijfwijzen/Het Groot Dictee Heruitgevonden wordt gecoördineerd door Creatief Schrijven vzw i.s.m. de bibliotheken en De Standaard naar een idee van de bibliotheek van Mechelen.

Neteland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar.

Meer info:
Bibliotheek Grobbendonk, tel. 014 50 74 90

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto