Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Speelzone Hof d’Intere Wechel ontvangt Openbaargroen Award

Hof d’Intere

In juni 2021 opende lokaal bestuur Lille een avontuurlijke speelzone aan Hof d’Intere in Wechelderzande. Bij de creatie van de speelzone zette de gemeente in op het gebruik van natuurlijke materialen. De speelzone werd zopas eerste bij de Openbaargroen Awards van de Vereniging voor Openbaar groen (VVOG) in de categorie speelgroen.

Schepen van jeugd Chiel Danckers (Inzet): “We zijn enorm fier op deze eerste plaats. Bij de speelzone aan Hof d’Intere focussen we op de natuurlijke speelbeleving van kinderen. Zo vind je in deze speelzone onder andere een hindernissenparcours dat loopt over het water en kan je kampen bouwen met hout uit een takkenwal.

De speelzone kwam er in het kader van ons speelweefselplan en werd uitgewerkt en aangelegd door landschapsarchitect Jo Campo. In 2020 en 2021 ontwikkelden we met het speelweefselplan een visie voor speelruimte in onze gemeente.

De speelzone in Hof d’Intere was een van de eerste grote realisaties in ons speelweefselplan. Belangrijk bij het speelweefselplan is de participatie van kinderen en jongeren. Zij zijn immers de experten op vlak van spelen. Niemand weet beter waarmee of hoe ze het liefst spelen dan zij zelf. De kindergemeenteraad en jeugdraad gaven meermaals hun input en we bezochten onze scholen om de mening van kinderen en jongeren te horen.

Het is heel fijn om nu bevestiging te krijgen dat we op de goede weg zitten. Ondertussen vernieuwden we ook al enkele bestaande speelzones in onze gemeente. Het doel is om elk jaar een aantal speelzones op deze manier aan te pakken.”

Hof d’Intere

Deel dit artikel