'De competitie kon eindelijk beginnen, Noorderwijk speelde een wisselvallige voorbereiding en wist niet echt waar ze stonden', zegt Eddy Lambaerts Real-hoofdsponsor. 'De sportieve staf had de kern bij elkaar kunnen houden en dat was al een succes.

Maar toch bleven er vraagtekens, zo trok sterspeler Georgy Karageorgiev onverwacht terug naar Bulgarije, de liefde achterna en was maatje Vesco Gerenski nog volop met zijn revalidatie bezig na zijn operatie aan de kruisbanden.

Mo El Fashi was nog twee wedstrijden geschorst van vorig seizoen. Maar ook in Hasselt waren ze er niet gerust in, sponsor Gelko was met de noorderzon vertrokken en coach Carmelo moest een nieuwe jonge ploeg kneden.

De bezoekers namen voor de pauze het heft in handen, meerdere kansen de eerste tien minuten, El Ghaadaoui, Dhamani en zelfs keeper Morad stapelden de kansen op een hele eerste helft lang maar enkel El Attabi kon scoren.

Hasselt had weinig in te brengen de eerste helft, ex-Realspeler Kaddouri was nog het kortst bij de gelijkmaker maar er werd gerust met een 0 – 1 voorsprong. Bij Noorderwijk waren ze er gerust in, de overwinning was nabij. In de tweede helft zagen we echter een heel ander Hasselt, Sleypen en Kaddouri namen hun maatjes op sleeptouw en zorgden voor de overmacht en de doelpunten.

Gerrits met de 1 – 1 op een mooie tegenaanval. Noorderwijk kan nog snel scoren via Ilias El Attabi (1 – 2) maar dan vier doelpunten van Hasselt op een rij, op 10 minuten tijd wordt Real op een 5 – 2 achterstand gezet, telkens na heel dom balverlies.

Wedstrijd lijkt gespeeld, Coach Heremans kiest voor een vliegende (Dhamani) keeper en Ilias kan voor een aansluitingstreffer zorgen maar als Kaddouri op slechts 2 minuten van het einde zijn ploeg op 6 – 3 zet lijkt het helemaal over voor Real. In een geweldig slot maken de Elmos boys echter nog drie doelpunten, El Ghaadaoui en Ilias El Attabi met zijn vierde en vijfde van de avond.

Luttele seconden voor het einde wordt het ei zo na zelfs nog een overwinning. Al bij al een correcte uitslag, de eerste helft voor Noorderwijk maar te weinig gescoord, na de pauze al Hasselt wat de klok sloeg maar het ultieme slot was dan weer voor de bezoekers en zo eindigt een echte spektakelmatch op een 6 – 6 gelijkspel.'