De politie van Antwerpen heeft afgelopen weekend 2 spelers van voetbalclub Westerlo betrapt tijdens een lockdownfeestje. Het feestje speelde zich af in het appartement van middenvelder Tuur Dierckx in het centrum van Antwerpen. 

"Knuffelen terwijl agenten al binnen stonden"

De feiten speelden zich zaterdagnacht af. Buren belden de politie omdat er midden in de nacht veel lawaai te horen was vanuit het appartement. Bij aankomst van de agenten bleken er 14 mensen aanwezig te zijn in de flat.

"9 mannen en 5 vrouwen", bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom. "Van afstand houden was geen sprake. De aanwezigen waren elkaar nog aan het knuffelen toen de agenten al binnen stonden."

Meerdere profvoetballers

Er waren meerdere profvoetballers uit 1B, de afdeling waarin ook Westerlo speelt, aanwezig in het appartement. De club bevestigt aan de krant dat er 2 spelers van de Westerlo aanwezig waren. Westerlo bekijkt de zaak intern.

Zelf corona gehad

Dat het feestje in het appartement van Tuur Dierckx plaatsvond is des te opmerkelijker als je weet dat de speler enkele maanden geleden zelf besmet bleek te zijn met Covid-19.

Zijn club Westerlo kampte zelfs een tijdje met een ware uitbraak, waarbij bijna de helft van het hele team besmet is geweest. Westerlo moest daardoor enkele wedstrijden uitstellen.