Aan de kom achter de watermolen van Houtum Kasterlee vond zondag de 5e editie van de pompoenregatta plaats. Zo'n 3.000 toeschouwers woonden dit unieke schouwspel bij.

 

De reuzenpompoenen die vorige week nog stonden te pronken op de pompoenmarkt,   werden door de leden van het Kastelse Pompoengenootschap uitgehold en getransformeerd tot vaartuigen.
 
Hoewel het parcours over de Nete slechts 100m lang was, werd het een moeilijke opgave voor de ingeschreven teams.  Een wetsuit was geen overbodige luxe aangezien de watertemperatuur slechts 7°C  bedroeg.
 
De organisatoren - de Kastelse Kajakclub, het Pompoengenootschap en Toerisme Kasterlee - voorzagen aparte reeksen voor dames, heren en jeugd, maar ook gemengde ploegen mochten deelnemen.  

Nieuw was de try-out van de P2 : uitgeholde pompoenen waar je met 2 personen plaats in kan nemen.  In deze discipline nam ook burgemeester Ward Kennes deel.  Wie weet wordt dit een  nieuwe discipline in één van de volgende edities ?
 
Aangezien er prijzen voorzien waren voor de best verklede ploeg, waren hilarische taferelen nooit ver te zoeken.  De toeschouwers keken er ook weer naar uit of er geen deelnemer in het koude water zou belanden.
 
Tal van nevenactiviteiten zorgden er ook mee voor dat ook deze editie van de pompoenregatta weer een onvergetelijk gebeuren werd.   Zo was er live-muziek en randanimatie voor groot en klein en organiseerde het Pompoengenootschap een wedstrijd "patatten smijten" ten voordele van Kom op tegen Kanker.  Een mooie Kastelse pompoendag.
 
Tekst en foto's : Jo Stoop/Nnieuws