Op de Facebookpagina van de Herentalse Politicasters staat een spitse carnavalspersiflage op de Herentalse politiek na de vorige verkiezingen en de nachtelijke 'messengevechten' met Schild en Vrienden afkomstig uit Kasterlee. Burgemeester Mien Van Olmen van de oranje CD&V kreeg een eigen versie van "Mien waar is mijn feestneus?" van Toon Hermans.

Belle Elle van de Politicasters wil op deze manier wat leven in de Herentalse brouwerij gooien. 'De nachtelijke coalitiewissel in de stad was inderdaad 'gefundenes fressen''. (nvdr. hapklaar brokje).
 

In een studio in Heist-op-den-Berg werd het nummer opgenomen. 'We vonden zangeres Aida Vermeulen bereid om de tekst in te zingen op de muziek van het welbekende nummer van Toon Hermans,” zegt Belle Elle. “Het is een echte meezinger geworden. 'k Denk dat vader-van-de-burgermoeder Sus Van Olmen iedere dag heel fier meezingt, zelfs tot in de St.-Bavo."

“En dit nog,” zo rondt Belle Elle af. “Mochten er Herentalse politiekers zijn die door dit filmpje en het lied in hun gat gebeten zijn, weet dan dit, we blijven erin boren. Zo graag.'

De profileringsdrang van enkele lokale politici roept gewoon om blijvende satire. (pp)