Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spoed AZ Turnhout weer open, niet dringende zorg nog uitgesteld na kabelbreuk

Spoed AZ Turnhout weer open, niet dringende zorg nog uitgesteld na kabelbreuk AZ Turnhout kan sinds deze nacht weer dringende zorg verlenen.

Niet dringende zorg wordt vandaag nog wel uitgesteld. Bij werken gisteren onder het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten raakten arbeiders een glasvezelkabel die de twee campussen van AZ Turnhout verbindt. Het ziekenhuis kan ondertussen de online programma’s die nodig zijn om dringende zorg te leveren weer gebruiken, maar door de kapotte kabel kan AZ Turnhout nog niet op volle capaciteit werken.

Concreet kan iedereen die spoedzorg nodig heeft, weer terecht in AZ Turnhout.

Ambulances vervoeren patiënten die dringende zorg nodig hebben weer naar het ziekenhuis in Turnhout. Het ziekenhuis voert ook weer dringende operaties uit. Daarnaast gaat de prioriteit naar de zorg voor patiënten die al in het ziekenhuis opgenomen zijn. Door te focussen op de zorg voor deze kleinere groep patiënten, kan het ziekenhuis veilige en kwalitatieve zorg blijven garanderen.

Over het probleem De glasvezelkabel die gisteren werd beschadigd is een belangrijke verbinding tussen campus Sint-Jozef en campus Sint-Elisabeth. Door de beschadigde kabel werkten de belangrijkste online programma’s waar het ziekenhuis mee werkt gisteren tijdelijk niet, of zeer traag. Artsen en verpleegkundigen konden nog zorg verlenen, maar ze hadden onder andere een tijdje zeer beperkte inzage in de patiëntendossiers.

Het ziekenhuis heeft gisteren meteen zijn voorziene back-up oplossingen geactiveerd maar deze kunnen door hun beperktere capaciteit enkel de kritische toepassingen ondersteunen. Daarom besloot AZ Turnhout vanuit het oogpunt van kwalitatieve en veilige zorg om voorlopig enkel de dringende zorg terug op te starten.

De urgentiediensten van het ziekenhuis kunnen dankzij de back-up systemen volledig normaal en veilig werken. De firma die de glasvezelkabel heeft beschadigd, zal deze zo snel mogelijk herstellen, zodat het ziekenhuis weer volledig aan de slag kan. In afwachting daarvan werkt AZ Turnhout achter de schermen verder aan andere oplossingen om zo snel mogelijk, stelselmatig de opnames en raadplegingen weer op te starten

Deel dit artikel