De dienst Spoedgevallen van het AZ Turnhout wijzigt op 2 mei.

Vanaf 2 mei enkel nog spoedopvang op campus Sint-Elisabeth
Met uitzondering van kinderen en patiënten gynaecologie-verloskunde

Op dinsdag 2 mei 2012 zet AZ Turnhout de definitieve stap naar de volledige centralisatie van de spoedgevallendienst op campus Sint-Elisabeth (Rubensstraat in Turnhout). Vanaf 2 mei moeten alle patiënten voor spoedopvang naar campus Sint-Elisabeth, met uitzondering van kinderen en patiënten voor gynaecologie-verloskunde. Ook alle ambulances rijden naar de spoed op campus Sint-Elisabeth. Spoedpatiënten die zich na 2 mei toch aanmelden op campus Sint-Jozef, worden doorverwezen naar de spoed van campus Sint-Elisabeth.

Uitzondering voor patiënten van de diensten pediatrie en gynaecologie-verloskunde
Voor de diensten gynaecologie-verloskunde en pediatrie geldt een uitzondering. Voor deze patiënten (zwangere vrouwen, dringende gynaecologische ingrepen en kinderen) blijft de acute opvang op campus Sint-Jozef ongewijzigd. Zij kunnen hier altijd terecht 7d/7d en 24u/24u.



Belangrijke stap in de realisatie van 2 campusprofielen voor AZ Turnhout

AZ Turnhout is het resultaat van de fusie tussen de twee Turnhoutse ziekenhuizen in 2009. Een jaar geleden werd voor het ziekenhuis de campusindeling goedgekeurd. Dit plan gaat uit van twee campusprofielen:

· campus Sint-Elisabeth wordt een campus voor intensieve en spoedgerelateerde opnames en ingrepen

· campus Sint-Jozef wordt een campus voor planbare opnames en ingrepen

Met de centralisatie van spoed op campus Sint-Elisabeth gaat vanaf 2 mei deze campusindeling effectief in voege. In voorbereiding hiervan werden tussen 16 en 30 april de activiteiten van verschillende diensten herverdeeld tussen de twee campussen, waarbij spoed- en intensieve ingrepen en opnames op campus Sint-Elisabeth werden ondergebracht en planbare ingrepen en opnames op campus Sint-Jozef. Als de patiënt een afspraak maakt voor een consultatie of ingreep, zal altijd gemeld worden op welke campus hij zich moet aanbieden.

Meer info over de verhuisbewegingen leest u op www.azturnhout.be. Hier kunt u ook de raadplegingsuren en locaties terugvinden.