Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spoedopname voor pas herstelde Molse wielrenster Jinse Peeters na dominoval in haar eerste wegwedstrijd

Team  Jinse Peeters De Ceuster Bonache Cycling Team

Door een bacteriële infectie moest de 24-jarige Molse wielrenster Jinse Peeters van het De Ceuster Bonache Cycling Team haar veldritseizoen al vroegtijdig afblazen.

Na een goed herstel en een prima conditionele opbouw, die ze recent aanscherpte tijdens een teamstage in Spanje, was ze klaar om op woensdag 1 mei deel te nemen aan haar eerste wegwedstrijd.

Samen met haar collega-rensters Lotte Baele, Jesse Vandenbulcke, Laura Verdonschot en Kaat Janssen van het Acrog-team, nam De Ceuster Acrog, in nieuwe outfit, in Hamme deel aan de City Bike Lease Classic (1.2), de derde wedstrijd van de Lotto Ladies Cycling Cup. Alles ging goed tot er in de laatste van zeven rondes door het achtervolgende peloton werd gesprint voor de derde plaats.

Aan hoge snelheid vielen de rensters enkele meters voor de finishlijn als dominosteentjes.  “ Het zag er akelig uit toen de dames collectief op de grond lagen”, zegt Camiel van den Bergh, die samen met ploegleider Kaat Hannes de De Ceuster Acrog-rensters begeleidt.

  “Naast materiële schade is Lotte Baele er nog goed vanaf gekomen, met enkele wat blauwe plekken en een zere knie. Dat gaat zich vlot herstellen. Jinse Peeters werd na de val meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ze grondig onderzocht werd. De scan maakte duidelijk dat ze geen klaplong en ook niets gebroken had. Ze heeft wel een zware spierkneuzing, waarvoor ze onmiddellijk de nodige pijnmedicatie heeft gekregen. Afwachten hoe het de komende dagen evolueert. Jinse is sterk in het veld, maar ook op de weg is ze een absolute meerwaarde.

In dit type wedstrijden maakt ze voor onze kopvrouw Jesse Vandenbulcke mee het verschil. Ik huiver spontaan als ik terugdenk aan de horrorbeelden van die valpartij net voor de aankomst. We mogen allemaal blij zijn dat de schade op zich meevalt. Ook voor ons team. Respect voor de dames die deze wedstrijd collectief goed hebben aangepakt. Samen met Kaat en de rensters bouwen we aan iets moois dat er de komende weken zeker gaat uitkomen. Je voelt dat er een hecht team in de stijgers staat. De 6 de plek van Jesse Vandenbulcke was inderdaad nog een fijne opsteker na een meer dan bewogen wedstrijd.”

Dit weekend neemt De Ceuster Acrog deel aan de GP Eco-Struct en de Trofee Maarten Wynants. Het complete wegprogramma, inclusief de kampioenschappen, verneem je via de sociale media van het team.

Foto : van links naar rechts: Camiel van den Bergh, Lotte Baele, Floor Vanelsacker, Nette Coppens, Jinse Peeters,  Laura Verdonschot, Jesse Vandenbulcke, Davy De Ceuster
© De Ceuster Bonache Cycling Team

Team  Jinse Peeters De Ceuster Bonache Cycling Team

Deel dit artikel