Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spoorbrug Herentals : op definitieve plek op zondag 20/8

Spoorbrug Lierseweg
Sinds maart 2022 werken De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel aan de nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals.  De afgelopen maanden werden op het montageterrein de verschillende brugdelen al aan elkaar gezet. 

Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen zodat op zondag 20 augustus  de nieuwe brug op haar definitieve plek gelegd kan worden.

Veilige kijklocatie voor toeschouwers

 
Wil je het plaatsen van de nieuwe spoorbrug veilig volgen? Dat kan vanop het fietspad (afwaartste kant) op de wegbrug dat hiervoor is afgesloten. Fietsers moeten tijdelijk oversteken en via het fietspad aan de andere kant het kanaal overrijden.

Het project is een realisatie van vereende krachten, waaronder De Vlaamse Waterweg nv, Infrabel, stad Herentals, Provincie Antwerpen en Pidpa. De werken worden uitgevoerd door aannemersconsortium   TM Artes Roegiers – Aelterman - Taveirne. 

 
In november 2023 loopt het spoorverkeer en spoortracé naar de nieuwe spoorbrug - de tunnel Vossenberg wordt ingeschoven.   In december volgt de afbraak van de oude spoorbrug.
Spoorbrug Lierseweg

Spoorbrug Lierseweg

Lierseweg 270, Herentals, België

Spoorbrug Lierseweg

Deel dit artikel