Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spoorbrug over Lierseweg afgesloten in weekend van 18 november

Spoorbrug Lierseweg
De werken aan de nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal gaan een nieuwe fase in. Tussen vrijdagavond 18 november en maandagochtend 21 november hijst de aannemer de betonbalken in van de nieuwe spoorbrug over de Lierseweg.
 
Daardoor is de tunnel van de Lierseweg onder de spoorweg afgesloten voor alle verkeer. De werken gebeuren in het kader van de nieuwe en hogere spoorwegbrug over het kanaal in Herentals. 

Na de afbraak van de oude spoorwegbrug over de Lierseweg, starten we nu met de bouw van de nieuwe brug. Daarvoor gaan we de betonbalken inhijsen. Zij vormen de basis waarop de nieuwe spoorbrug binnenkort zal liggen. 

Lierseweg afgesloten

 
De balken worden per vrachtwagen aangereden. Daardoor is de tunnel van de Lierseweg onder de spoorweg, tussen Rietbroek en Wolfstee, afgesloten voor alle verkeer vanaf vrijdagavond 18 november 22.30 uur tot maandagochtend 21 november 04.00 uur. Een omleiding is voorzien via de E313. Fietsers kunnen via het jaagpad. 

Vossenberg 
Na de jaarwisseling starten we met de voorbereiding voor de bouw van de nieuwe tunnel onder Vossenberg. De eigenlijke aanleg is voorzien vanaf juni 2023. We communiceren tijdig over de start en impact van deze werken alsook de bijhorende verkeersmaatregelen. 
 
Wolfstee
De werken aan brug Wolfstee evolueren ondertussen goed. Vanaf eind februari volgend jaar zal deze opnieuw beschikbaar zijn voor verkeer.   Foto : de werken in augustus 2022 - foto Johan Temmerman / NNieuws.

Lierseweg 268, Herentals, België

Spoorbrug Lierseweg

Deel dit artikel