De spooroverwegen van de Statiestraat en de Hangarstraat gaan in de loop van augustus verschillende dagen dicht voor de elektrificatiewerken aan de spoorlijn. De spooroverwegen sluiten alleen tijdens de uren dat de werken worden uitgevoerd. De aannemer voorziet telkens een bewegwijzerde omleiding.

De drukke spooroverweg van de Statiestraat sluit op maandag 12, dinsdag 13, woensdag 14, maandag 19 en dinsdag 20 augustus tussen 8 en 16 uur. Voor wie uit de richting van de Turnhoutsebaan komt, loopt de omleiding via de Leenhofstraat en de Rozenberg. Als je vanuit de Corbiestraat het Statieplein wilt oprijden om de spooroverweg te kruisen, loopt de omleiding via de Hangarstraat en de Keirlandse Zillen. Mogelijk moet er ook tussen 29 augustus en 6 september gewerkt worden, maar dit gebeurt dan ’s nachts tussen 23 en 6.30 uur. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de voetgangerstunnel.

 

De spooroverweg van de Hangarstraat sluit in de nachten (23 – 6.30 uur) van woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23, maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus. De wegomleiding verloopt in beide richtingen via de Nijverheidsstraat – Martelarenstraat – Pater Van Henxthovenstraat en Beeldekenslaan. Ook fietsers en voetgangers mogen niet door. Zij kunnen de omleiding volgen of het fiets- en wandelpad langs de spoorweg gebruiken en via het Molsveld rijden.