U bent hier

Spoorwegovergang station Geel afgesloten vanaf 12/10

Geel | Kempen regio
07.10.2020 - 17.20u
Door: Lex Verellen

Maandag 12 oktober start de aannemer, in opdracht van de provincie Antwerpen, met de aanleg van de fietsinfrastructuur tussen de Technische Schoolstraat en de Heistraat in Geel. Dit maakt deel uit van de realisatie van de fietsostrade F105 Herentals-Balen.

De provincie Antwerpen legt de fietsostrade F105 Herentals-Balen aan naast de spoorlijn Antwerpen-Hasselt. De realisatie van deze fietsostrade draait op volle toeren.

Op grondgebied Geel fiets je al over een gloednieuwe fietsweg tussen Langstraat en Rauwelkoven tot aan de fietstunnel onder de ring van Geel. Binnen enkele weken gaat ook de fietsostrade tussen de Heistraat en Merelstraat in Mol open.

De provincie zet nu een volgende stap in de aanleg van de fietsostrade F105 Herentals-Balen in Geel en sluit daarvoor van 12 oktober tot en met 13 november de spoorwegovergang aan de Dr.-Van de Perrestraat af.

Voetgangers en fietsers hebben wel doorgang, het gemotoriseerd verkeer moet langs de Westelijke Ring rijden. De werken zijn weersafhankelijk dus hopelijk kunnen ze binnen de geplande termijn worden afgerond. De aannemer bezorgt de nauw betrokken bewoners brieven met meer informatie.

4 fases

Deze werken bestaan uit vier delen en duren - zonder onvoorziene omstandigheden en weerverlet - tot en met 13 november 2020:

- Lindenhof: affrezen van het asfalt en aanbrengen van nieuwe toplaag in rode asfalt;
- Holven: aanleg fietsstraat;
- Dr. Van Perrestraat: aanpassing kruispunt;
- Heistraat: aanbrengen van rode gekleurde toplaag.

Kruispunt Heistraat-Holven en spoorweg afgesloten

Tijdens de volledige periode van deze werken is de Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van het kruispunt met Heistraat-Holven en de spoorweg volledig afgesloten. Voor het gemotoriseerd verkeer is een omleiding voorzien langs Ring-Rauwelkoven-Kwakkelberg en omgekeerd.

Voetgangers hebben wel doorgang, fietsers ook als ze afstappen. In Kwakkelberg geldt een parkeerverbod tussen Stationsstraat en Technische schoolstraat en tussen Valkenborch en Rauwelkoven.

Lindenhof en Heistraat

Begin november 2020 staat het affrezen van het asfalt in Lindenhof op de planning. Nadien krijgt deze straat een nieuwe rode asfalt. In dezelfde periode krijgt de Heistraat een rode gekleurde laag.

De exacte data van deze werken zijn momenteel nog niet gekend vermits deze werken afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Tijdens deze uitvoeringsdagen mogen er in Lindenhof en Heistraat geen wagens geparkeerd staan op de openbare weg of op de parkeerplaatsen.

 

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

“Bakens van Licht” - Troostplekken aan kerken en kapellen in Meerhout-Laakdal

Kempen regio | Laakdal regio | Neteland 23.10.2021 - 07.55u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 22.10.2021 - 16.52u

Vanaf nu boekenruilkasten in 7 stations in provincie Antwerpen

Vanaf nu boekenruilkasten in 7 stations in provincie Antwerpen
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.10.2021 - 15.15u

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute
Herentals | Lille | Neteland | Turnhout regio 22.10.2021 - 08.05u

Nieuwe Ring voor Retie : plannen

Kempen regio | Vlaanderen 21.10.2021 - 22.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto