U bent hier

Sport en Jeugd zet de bruisende zomervakantie tropisch in

Heist op den Berg
24.06.2019 - 21.31u
Door: Mark Jaspers

De zomervakantie is de periode van het jaar waarin team Sport en Jeugd zeker niet stilzit! Kinderen van Heist-op-den-Berg en omgeving kunnen er terecht voor sportkampen, workshops, uitstappen en speelpleinwerking in samenwerking met team Buitenschoolse Kinderopvang en Speelplein. Om de zomervakantie feestelijk in te zetten, is er op woensdag 26 juni alvast het Kidsfestijn.

Kidsfestijn

Zoals de voorspellingen er nu uitzien, zijn de weergoden het Kidsfestijn goedgezind. Het 'tropical' thema is voor deze editie met voorspelde temperaturen van 35° en meer zeker niet slecht gekozen. Het kidsfestijn, dat na een sabbatjaar aan zijn derde editie toe is, vindt plaats op woensdag 26 juni van 13.30 tot 17.30 uur.

Kinderen zijn samen met hun ouders welkom in en rond De Sporthal van Heist-op-den-Berg voor een namiddag vol creatieve, actieve, uitdagende en vooral zomerse activiteiten. Klim op de pamperpaal, race op het strandparcours, leef je uit in tal van knutselactiviteiten.

Bij een tropische editie hoort uiteraard ook afkoeling... Neem een duik in het zwembad, laat je verrassen door verkoelende randanimatie of geniet van een lekkere mocktail of een verfrissend ijsje.
De inkomprijs bedraagt 2 euro voor kinderen. Ouders mogen gratis binnen.

Sportkampen, workshops en uitstappen

Op 1 juli gaat de zomervakantie effectief van start. Team Sport en Jeugd bereidt zich alvast voor op een bruisende vakantie vol sport- en speelplezier.
Tijdens de vakantie worden 35 sportkampen georganiseerd voor zowel kleuters als kinderen tot 15 jaar.

Deze kampen vinden niet alleen in De Sporthal plaats, maar ook in sporthal De Lichten in Booischot, sporthal De Wimpel in Wiekevorst en andere locaties in de gemeente. Het aanbod is heel divers: van een taal- en omnisportkamp over een gymkamp tot een talentenkamp. Kortom, voor elk wat wils. Er worden zo'n 2.000 kinderen verwacht op de sportkampen.

Daarnaast worden in samenwerking met zelfstandigen, vrijwilligers, enz. 63 workshops georganiseerd. Zo staan er diverse knutselworkshops, kookworkshops, bezoekjes aan de brandweer, politie, boerderij, ... op de agenda.

Naast de workshops staat er ook wekelijks een uitstap op de planning. Elke donderdag trekt team Sport en Jeugd erop uit met een bus vol kinderen naar de Olmense Zoo, Toverland en andere leuke plaatsen. Ook dit jaar is er opnieuw een uitstap met grootouders (Chocolate Nation en Tivolipark) en een met ouders (Bokrijk). Voor al deze workshops en uitstappen worden 1.100 kinderen verwacht.

Speelpleinwerking

Op 1 juli opent ook de gemeentelijke speelpleinwerking. Een heleboel animatoren staan klaar om de kinderen te ontvangen en hen een leuke dag te bezorgen. Kinderen kunnen er op alle werkdagen met uitzondering van donderdag 15 augustus terecht van 9.30 tot 16.30 uur.

Ze spelen op twee locaties: L. Carréstraat 2 A (voor 3- tot 5-jarigen) en Boonmarkt 15 (voor 6- tot 12-jarigen). Op beide locaties is er vanaf 7 uur en tot 18 uur voor- en naopvang door de begeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang. Momenteel zijn hiervoor al zo'n 7.700 inschrijvingen geregistreerd.

Hier en daar zijn nog enkele plaatsjes vrij voor sportkampen, workshops, uitstappen en speelpleinwerking. Nog zin om in te schrijven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sport en Jeugd, of bekijk alle vrije plaatsen op de webshop: www.heist-op-den-berg.be/webshop. Als er geen plaatsen meer beschikbaar zijn, kan je vrijblijvend inschrijven op een wachtlijst. Wie weet komt er toch nog ergens een plaatsje vrij.

Hestival

Een hoogtepunt van de zomer in Heist-op-den-Berg is zonder meer het gratis festival Hestival. Op zaterdag 24 augustus is iedereen welkom vanaf 15 uur op het Cultuurplein. Je kan er helemaal uit de bol gaan tijdens het kinderprogramma met de KetnetBand. Aansluitend geven kleppers als Bel-Air, Slongs, Gestapo Knallmuzik en Channel Zero het beste van zichzelf. Ook The Van Jets doet Hestival aan tijdens hun afscheidstournee!

Er vallen ook andere dingen te beleven, zoals een springkasteel, kindergrime, ... Veel redenen dus om Hestival met stip in de agenda aan te duiden.

Surf naar www.hestival.be voor de volledige line-up en meer informatie.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden

 Kleurcodes bepalen voor welke reizigers coronatest en quarantaine verplicht worden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 14.45u

'Nieuwe aftrapuren JPL betekenen de dood voor het amateurvoetbal'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 12.20u

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'

'De leukste zomer beleef je in het Rivierenhof'
Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 11.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto