Arbeiders zijn volop bezig met de renovatie van het 45 jaar oude sportcomplex van Bloso aan de Vorselaarsebaan Herentals. Daarvoor gaat de hal in de lente een tijdje dicht. Bijna simultaan wordt de unieke boogschuttersbaan ook gerealiseerd.

Sport Vlaanderen (de nieuwe naam voor Bloso) is volop bezig met de grootschalige renovatie. De sporthal is momenteel een grote werfzone met stellingen en bouwpuin.

Centrumverantwoordelijke Renilde Beyens (foto rechts) : 'De aannemer begint volgende weken met de plaatsing van de 2e akoestische wand, als dat achter de rug is, start het uitbreken van de sportvloeren en de tribunes. Daarvoor moet ons sportcentrum tijdelijk de deuren sluiten, van 11 april tot eind juni.

Voor de unieke schietbaan voor handboogschutters starten de bouwwerken later dit voorjaar. Het geheel bestaat uit een piste van 80 meter en een houtskeletbouw die dienst doet als afschietplaats. Dat betekent dat de schutters vanuit een overdekte, afsluitbare ruimte kunnen trainen.  Foto's NNieuws - tekening : de plannen van de gerenoveerde sporthal.