Zoals de naam al doet vermoeden, biedt Sport Vlaanderen Herentals een waaier aan verschillende sportkampen aan, met daarbij ook aandacht voor G-sport en kinderen met een maatje meer.

Sporten als hockey en zevenkamp zitten dan weer fel in de lift. Met dank aan de recente topprestaties van respectievelijk de Red Lions en Nafi Thiam.

"De populariteit van een sport staat of valt nu eenmaal met het in de kijker lopen van bekende uitoefenaars ervan", weet An Jespers, centrumverantwoordelijke van Sport Vlaanderen Herentals.

"Dat we dit jaar maar liefst tien sportkampen in het zevenkampthema in de aanbieding hebben, heeft dan ook heel wat te maken met de recente prestaties van iemand als Nafi Thiam, die de zevenkamp, en bij uitbreiding de hele Belgische atletiek, een serieuze boost heeft gegeven.

We merken ook op dat er veel kinderen aangeven graag ook eens hockey uit te proberen. Nogal wiedes dat de gouden medaille van onze nationale hockeyploeg op het wereldkampioenschap daar voor iets tussenzit."

Al steekt Sport Vlaanderen ook zijn nek uit voor minder evidente sportbeoefenaars. "We willen sport heel laagdrempelig en voor iedereen aanbieden", weet An Jespers. "Vandaar dat we sinds een aantal jaar ook een G-cyclocross en G-wielerstage in ons aanbod hebben opgenomen. Ieder jaar opnieuw kunnen die sportkampen op heel wat enthousiaste deelnemers rekenen."

"Sinds dit jaar bieden we trouwens ook kampen aan voor mensen met een maatje meer, de zogenaamde Move XXL-kampen", weet Elly Van Hove, sporttechnisch coördinator bij Sport Vlaanderen Herentals.

"Kinderen van 11 tot 14 jaar met overgewicht krijgen bij ons de kans om zich helemaal uit te leven, waarbij er voldoende aandacht wordt gegeven aan voldoende bewegen en plezier maken." (spvl)

Sport Vlaanderen biedt 67 sportkampen aan in Herentals.

www.sport.vlaanderen/sportkampen/ en doorklikken op Herentals