Deze week werd nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld maar er werd meteen ook bij verteld dat gezonde voeding maar één deel is van een gezonde levensstijl. Voldoende bewegen is net zo belangrijk, voor jong en oud. Daarom biedt de sportdienst in samenwerking met de twee woonzorgcentra uit de gemeente dit najaar gratis bewegingslessen aan.

In beide woonzorgcentra (WZC) in Nijlen en Kessel wordt een lessenreeks voorzien. Deze is niet alleen bestemd voor de bewoners van de woonzorgcentra, maar ook voor alle oudere Nijlenaars.

De lessen zijn voor iedereen GRATIS. Er zal elke les anderhalf uur aan beweging gedaan worden. Het eerste uur bewegingsactiviteiten biedt een ruim aanbod met de focus vooral op stabiliteit en lenigheid.

Het laatste half uur zal zich richten op de rug. In dit half uurtje is het de bedoeling dat de ouderen leren hoe alledaagse taken kunnen worden uitgevoerd met een minimale belasting van de rug.

Woonzorgcentrum Kessel:

Lessen op dinsdag 17, 24 en 31 oktober en 7 en 14 november. De lessen starten om 10 uur in de ontspanningsruimte van het woonzorgcentrum.

Woonzorgcentrum Nijlen:

Lessen op woensdag (of donderdag) 18 en 26 oktober en 9, 15 en 23 november. De lessen starten om 13.30 uur in het lokaal dienstencentrum van het woonzorgcentrum.

Meer info bij de sportdienst op 03 410 02 48 of via sportdienst@nijlen.be