U bent hier

Sportdienst neemt hittemaatregelen voor sportkampen en Grabbelpasactiviteiten

Mol
23.07.2019 - 18.15u
Door: Mark Jaspers

Omwille van de verwachte extreme temperaturen neemt de sportdienst extra maatregelen om de geplande Grabbelpas- en sportactiviteiten op een aangename en gezonde manier te laten verlopen. De ouders die hun kinderen inschreven, ontvangen een mail met een overzicht van de hittemaatregelen. We zijn ervan overtuigd dat de kinderen op deze manier genieten van de activiteiten.

Welke hittemaatregelen nemen we?

· Tijdens de sportkampen die plaatsvinden vervangen we de intensieve sporten door rustige bewegingsspelen tegen lage intensiteit.

· Monitoren smeren de kinderen regelmatig in met zonnecrème.

· Tijdens de Sportmix gaan we elke dag zwemmen. De Multimove vindt voornamelijk in de sporthal plaats.

· We beperkten het buiten sporten zoveel mogelijk, maximum één uur in de namiddag. Als we buiten spelen voorzien we waterspelletjes of een rustige activiteit in de schaduw.

· We lassen elk half uur een pauze in om te rusten en voldoende te drinken. Onze monitoren houden nauwlettend in het oog dat de kinderen voldoende water drinken.

· We sporen de ouders aan om een lege drankfles mee te geven. In de sporthal kunnen kinderen dit vullen aan de waterfontein. Daarnaast voorzien we ook extra water voor alle deelnemers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto