Op zondag 20 september vindt de 15e editie van 'Sporten tegen Kanker' plaats, ten voordele van het Olivia Hendrickx Research Fund.  Voor de 7e maal op rij is drievoudig wereldkampioen cyclocross, Erwin Vervecken, peter van het evenement. Tevens heeft tweevoudig wereldkampioen cyclocross, Bart Wellens, zijn medepeterschap toegezegd.

Wie wil wandelen, lopen of fietsen in een uniek stukje natuur, moet op zondag 20 september afzakken naar het militair domein in Grobbendonk waar het 29 Bataljon Logistiek gekazerneerd is.

Wandelaars kunnen ook deelnemen aan een begeleide wandeling met natuurgids, met vertrek om 09u30 en 13.30 uur. Hiervoor zijn de plaatsen beperkt en kan men best op voorhand inschrijven. Er is ook een wandeling voorzien voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens.

Het mountainbikeparcours, van 15, 25 en 45 km, loopt over een afstand van 15 km over militair domein.  Voor de wegritten kunnen de deelnemers vrij starten of aansluiten bij de begeleide rit van 100 km, welke start om 08.45 uur.

De natuurloop loopt over 5, 10 of 15 km met afzonderlijke parcours, met start tussen 11.30 uur en 14.00 uur

Voor de kinderen wordt een mountainbike – Kidstour met hindernisinitiatie voorzien onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool.

De familiefietstocht van om en bij 25 km, loopt langs rustige wegen en kan aangevangen worden tussen 09.00 uur en 14.00 uur.

Eet- en drankgelegenheid voorzien. Voor de allerkleinsten is er een springkasteel voorzien.