Sport raakt en verbindt mensen. En dat doet het al jaren zo. Daarom zet het lokaal bestuur samen met de Erfgoedcel Kempens Karakter dit weekend het Olense sportverleden in de kijker.

Ontdek de sportiefste kant van Olen tijdens de tentoonstelling

Een oproep bij onder meer de Olense sportverenigingen resulteerde in de tentoonstelling 'Erfgoedkampioenen en kampioenenerfgoed'. Deze tentoonstelling gooit een blik op de geschiedenis van de Olense sportverenigingen. Ook sporthelden uit onze regio, zoals Rik Van Looy, hebben een plaatsje gekregen.

Je kan de tentoonstelling komen bekijken in de sporthal van 22 tot en met 26 februari tijdens de openingsuren (zie www.olen.be). De tentoonstelling wordt feestelijk geopend tijdens de kampioenenviering op vrijdag 22 februari. Op maandag 25 en dinsdag 26 februari brengen een 150-tal kinderen uit verschillende klassen van de Olense basisscholen een bezoek aan de tentoonstelling.

Sporterfgoedquiz op zaterdag 23 februari

De sporterfgoedquiz is zeker ook een aanrader voor de niet-geoefende quizzer. Je krijgt vragen over het sportverleden en de sporttentoonstelling die je vooraf in de sporthal kan bezoeken.

Praktisch:

zaterdag 23 februari om 20.00 uur, deuren open vanaf 19.30 uur.cafetaria sporthal (P. Verhaertstraat 7, 2250 Olen).Inschrijven voor de quiz kan nog tot vrijdag via www.ticketgang.be. De inschrijvingslink kan je ook terugvinden op www.olen.be/sport.

Een quizploeg bestaat uit maximaal 6 personen.

Volkssportennamiddag op zondag 24 februari

Kom verschillende volksporten ontdekken en uitproberen tijdens deze namiddag voor jong en oud in WZC De Notelaar (van 14.00 tot 17.00 uur) en WZC Zilverlinde (van 13.00 tot 17.00 uur). Vooraf inschrijven is niet nodig.