Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

#sportersbelevenmeer-awards: Heist valt in de prijzen

sport

Ook dit jaar daagde Sport Vlaanderen de sportdiensten opnieuw uit om beleving toe te voegen aan initiatieven en zo inwoners aan het sporten en bewegen te zetten.

Dat gebeurde aan de hand van zes criteria: sporten zonder drempels, sportief gezin, georganiseerd sportaanbod, sportieve school, sportieve werkplek en sportieve vrije tijd.

Sportdiensten die vier van de zes criteria tot een goed einde brachten, werden vorige week gehuldigd. Heist-op-den-Berg is een van de vele gehuldigde gemeenten en mag zich een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente noemen.

Naast het behalen van de award viel Heist-op-den-Berg maar liefst drie keer in de prijzen:

  • Onder het criterium ‘sporten zonder drempels’ behaalde Heist-op-den-Berg met het project Sportkr8 een derde plaats. Sportkr8 voorziet een laagdrempelig sportaanbod voor (kwetsbare) jongeren na schooltijd.
  • Een tweede prijs kreeg Heist-op-den-Berg onder het criterium ‘sportieve school’. Met het project ‘stap-er-op-los-weken’ waarbij kinderen in de Heistse lagere scholen het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk stappen te zetten, behaalde de gemeente een tweede plaats.
  • Naast de prijzen voor elk van de criteria werden ook overall-winnaars aangeduid. Daarbij beoordeelde Sport Vlaanderen de globale dossiers over de verschillende criteria heen. Bij de steden en gemeenten van meer dan 25.000 inwoners behaalde Heist-op-den-Berg een verdienstelijke tweede plaats.

Elk van deze prijzen zijn goed voor waardebonnen van samen 2.750 euro waarmee sportmateriaal aangekocht kan worden.

Team sport en jeugd en de schepen mochten de prijzen in ontvangst nemen uit de handen van Maarten Vangramberen en Rani De Coninck.

Bij team Sport en Jeugd is de ontlading groot. “Deze prijzen zijn een kers op de taart. We zetten ons dagelijks in voor sporten en bewegen in onze gemeente, en dat op verschillende vlakken. Deze beloning door Sport Vlaanderen zorgt uiteraard voor extra voldoening.”

#sportersbelevenmeer-awards Heist

#sportersbelevenmeer-awards Heist

sport

Deel dit artikel