Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sportfest Hest

In september ontrollen we traditiegetrouw de campagne 'Maand van de Sportclub' van Sport Vlaanderen om lokale sportverenigingen extra in de kijker te zetten. Talloze sportdiensten van lokale besturen werken op verschillende manieren mee aan de campagne. Voor vele verenigingen is het trouwens tegelijk de start van het sportieve seizoen. 

In dat kader organiseert team Sport en Jeugd op 10 september de eerste editie van ‘Sportfest Hest’ in samenwerking met heel wat lokale, erkende sportverenigingen én met Sportoase De Lo. Tijdens dat evenement staan de deelnemende sportverenigingen in de kijker en kan de Heistenaar (jong en oud) kennismaken met het sportaanbod in Heist-op-den-Berg door middel van initiaties, demo’s, sportactiviteiten met vrije inloop, randanimatie, enzovoort.

Ook Sportoase De Lo neemt actief deel en koppelt er de campagne ‘Stronger Days’ aan, waarbij mensen kunnen kennismaken met hun fitnessaanbod.

Team Sport en Jeugd verzet bergen om elke Heistenaar aan te zetten tot duurzaam sporten en bewegen. Onze sportverenigingen zijn uiteraard de belangrijkste partner om die doelstelling samen te realiseren. Daarom is een forum waar zij in beeld komen erg waardevol en dat vooral na de zware coronajaren waarin verenigingen soms grote klappen kregen. Het initiatief ‘Sportfest Hest’ ontstond trouwens uit overleg met de verenigingen op de algemene vergadering van de Sportraad.

Niet alleen Sport Vlaanderen maar ook team Sport en Jeugd is er steevast van overtuigd: sporters beleven meer. Net die beleving is een stimulans om te blijven sporten en bewegen. Daarom wil team Sport en Jeugd alles wat te maken heeft met sporten, bewegen én sportverenigingen maximaal in beeld brengen. Sportfest Hest draagt daartoe samen met de sportgids en alle andere sportieve initiatieven zeker bij. Al die initiatieven zorgen voor beleving. En die beleving kan heel overtuigend en/of inspirerend zijn om mensen aan te zetten tot beweging.

Dit is een eerste editie waarbij team Sport en Jeugd zichzelf alle kansen en groeimarge wil geven. De intentie is om dit evenement, na een positieve evaluatie, te behouden en er een traditie van te maken om sport zo blijvend feestelijk in de kijker te zetten.

Praktisch

Zaterdag 10 september tussen 10 en 16 uur op twee locaties: rondom De Sporthal, Lostraat 48 A, en zwembad Sportoase De Lo, Lostraat 70 A.

Het gedetailleerde programma vind je op www.heist-op-den-berg.be/programma-sportfest.

Inschrijven is voor sommige activiteiten aangewezen en kan via de link www.heist-op-den-berg/webshop.

Deel dit artikel