U bent hier

Sporthal Noorderwijk : beslissing locatie begin mei ?

Herentals
06.02.2021 - 15.25u
Door: Herman Gezelle

Begin mei (1/5) krijgt lokaal bestuur Herentals voor de bouw van de nieuwe sporthal van Noorderwijk, van de enige kandidaat in het dossier, Vanhout/Planet Interior, de offerte.  De stad zal dan onderzoeken dat zowel qua opzet als inzake locatie, aan de voorwaarden voldoet.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kijkt positief : 'Nooit stonden we zo ver bij de realisatie van de langverwachte sporthal voor Noorderwijk en Morkhoven.  Voor zo'n belangrijk dossier zijn we voorzichtig met de communicatie.

'Sportoppervlakte van 1500 m2, raming €4,2 miljoen'

Dat Vanhout/Planet Interior (Ring- Noorderwijk) z'n oog liet vallen op het binnengebied achter de kerk in Noorderwijk, waar ook de stad enkele gronden in bezit heeft, is een keuze die belangrijke gevolgen zou hebben voor de dorpsontwikkeling.'

De nieuwe sporthal moet zo onder meer 3 terreinen voor volleybal, twee voor basketbal, minimaal tien voor badminton, één voor zaalvoetbal, één voor korfbal en de nodige randinfrastructuur zoals cafetaria en douches omvatten.

Bovendien moeten in het complex ook socioculturele activiteiten mogelijk zijn. De stad schat het project op een investering van €4,2 miljoen, met een jaarlijkse onderhoudskost van €350.000.

Het kan de motor zijn van een geheel nieuwe urbanistische ontwikkeling in hartje Noorderwijk. Of tovert Vanhout tegen 1 mei toch nog een andere locatie uit de mouw, toch nog richting Golfclub Witbos of? (Bron GVA / M. Helsen).  Foto sporthal Noorderwijk /4squar // Johan Temmerman/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto