Het is een boeiend sportjaar geweest. Een jaar waarin veldrijder Wout Van Aert uit Lille samen met wielerbelofte Enzo Wouters uit Olen de scepter qua populariteit overnamen van profrenners Jan Bakelants en Jurgen Van den Broeck. Nick Nuyens haalt enkel de boekskes met prestaties buiten het circuit: hij huwt met zijn Lynn.

Wout Van Aert kroont zich in het voorjaar tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften en schittert in het najaar met enkele indrukwekkende overwinningen bij de profs. Bij de vrouwen houden Sanne Cant en Ellen Van Loy de naam van het Neteland hoog. Bij de profrensters stopt grootheid Liesbeth De Voght. Ze hangt de fiets aan de haak en gaat in 2015 een kindje kopen. Enzo Wouters wordt Belgisch kampioen maar wordt ongelooflijk maar waar thuisgelaten van het wereldkampioenschap. De Morkhovense tennisbelofte Magali Kempen behaalt op buitenlandse circuits schitterende overwinningen.

Verder noteerden we knappe prestaties van de volleyballende heren en dames van Sint-Janskring Herentals en VC Herenthout. In het ijshockey verbaast Replay HYC uit Herentals de Nederlandse tegenstanders met hardnekkige weerstand en knappe prestaties.

Jurgen Van den Broeck probeert tevergeefs indruk te maken in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje. Nibali wint het criterium van Herentals Fietst.

VC Herentals in vierde nationale

VC Herentals forceert met een schitterende 5-1 overwinning in het voetbal in eerste provinciale tegen Schriek de poort naar vierde klasse. In de reguliere competitie bleek Beerschot/Wilrijk te sterk. In vierde klasse start de club van voorzitter Tony De Busser en trainer Luc Beyens knap maar moeten de spelers toch ervaren dat vierde klasse een stapje hoger is.

SKS Herentals krijgt zichzelf opnieuw op de rails in vierde provinciale en gaat met een nieuwe bestuursploeg en trainersduo vol vertrouwen 2015 in.

In het zaalvoetbal beukt Real Noorderwijk met trainer Schapmans de poort open naar hoogste klasse. Een hele eer voor het zaalvoetbal in het Neteland.

In eerste klasse zal Westerlo zich wel handhaven maar moet SK Lierse alles op alles zetten om zich in 2015 nog te redden voor een verlengd verblijf in de eerste klasse van het voetbal.