U bent hier

Sportoase blikt terug op knalzomer met 14% meer zwemmers

Vlaanderen
03.09.2019 - 17.28u
Door: Mark Jaspers

453.189 zwemmers: dat is het fenomenale aantal bezoekers dat Sportoase als groep afgelopen zomer tussen 1 juli en 31 augustus mocht verwelkomen in haar 15 actieve sites met zwembad. Een nieuw jaarrecord voor Sportoase als kroon op een onwaarschijnlijke topzomer zonder incidenten. Zo blikt Sportoase vooral met zeer veel voldoening terug op de grote Zwem Veilig! campagne die afgelopen zomer-maanden actueler dan ooit was.

Daarnaast is Sportoase maar wat trots dat een jarenlang consistent en consequent beleid maakt dat bezoekers in gelijk welke Sportoase site nog steeds in alle rust en comfort kunnen komen zwemmen.

Sportoase blijft daarom ook inzetten op een hoge aanspreekbaarheid en waakzaamheid van al haar medewerkers, onderhoudspersoneel en vooral redders.
Dit consequente beleid wordt duidelijk ook geapprecieerd door de bezoekers van Sportoase, wat zich dan ook vertaalde in zeer positieve cijfers.

Zo boekten de sites Sportoase Elshout Brasschaat/Schoten en Sportoase Philipssite Leuven op 25 juli tijdens het hoogtepunt van de hittegolf beide een dagrecord. In
Leuven mocht men die dag maar liefst 2.235 zwemmers verwelkomen die op zoek gingen naar een iets koelere omgeving, en in Brasschaat 1.987.

Ook alle andere sites tekenden die dag voor een significante stijging in bezoekersaantallen. Net zoals regenachtige of grijze zomerdagen ook nog steeds een garantie op extra bezoekers zijn die zich even komen uitleven in een familiale omgeving: op 9 augustus tekende de site Sportoase Duinenwater Knokke-Heist voor een dagrecord van 1.984 zwemmers.

Uiteindelijk vonden net geen 60.000 zwemmers de weg naar Sportoase Philipssite Leuven (59.321) en iets meer dan 50.000 bezoekers kwamen afgelopen 2 maanden zwemmen in Sportoase Elshout Brasschaat/Schoten (50.133). Sportoase Schiervelde Roeselare (47.104) flirtte dan weer met de kaap van 50.000 bezoekers voor de eerste volledige zomerperiode sinds opening vorig jaar in augustus, net zoals Sportoase Duinenwater Knokke-Heist (48.040).

En de meest recent geopende site, Sportoase De Lijster Londerzeel knalde na de opening in mei door de grens van 30.000 zwemmers in haar eerste zomer
(30.342).

Met dit resultaat doet Sportoase maar liefst 14% beter dan vorig jaar in dezelfde periode. Een bevestiging dat de bezoekers van Sportoase nog steeds de meerwaarde zien in het 7 op 7-openingsbeleid gekoppeld aan de hoogste normen in kwaliteit en omkadering, zowel naar beleving als omgeving.

En daarbij blijft de focus van Sportoase vooral toegespitst op veiligheid én een aangename zwemomgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Indien u meer informatie wenst over dit onderwerp kan u altijd terecht op
www.sportoase.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto