'De toelating om de activiteiten deels opnieuw te activeren kwam vroeger dan verwacht maar verheugt ons omdat het een erkenning is van de regering voor de veilige eigenschappen van zwembaden, het protocol van de sector en de specifieke maatregelen die in 2020 geïnstalleerd werden in de Sportoase- sites.

Gezondheid staat steeds voorop bij Sportoase en in deze uitdagende tijden is een dergelijke preventieve gezondheidsbenadering cruciaal in de onder-steuning van het fysieke- en mentale welzijn in het algemeen en in de bestrijding van Covid-19 in het bijzonder.

Het samenbrengen van mensen is een uitdaging die opgelost kan worden met een goede organisatie en gezond verstand, sport en beweging zijn zeker geen probleem maar een deel van de oplossing, een standpunt dat bevestigd werd bij opening na de eerste golf en dat illustratie vindt in vele internationale studies.

Ondanks de grote uitdaging om een infrastructuur zoals Sportoase op zeer korte termijn operationeel te krijgen beschouwen we het als een verantwoordelijkheid om een maximum aan inspanningen te leveren ten dienste van de vele enthousiaste geïnteresseerden die hun ontspanning, beweging en sport terug willen beoefenen.

Sinds vrijdag zijn dan ook kosten noch moeite gespaard om de gebouwen en de baden in optimale staat van veiligheid en comfort te brengen vanuit een respect voor onze trouwe bezoekers.

De meerdere 1000-en reservaties sinds maandagmorgen tonen aan dat die inspanningen niet alleen noodzakelijk zijn, maar ook breed- en enthousiast gedragen worden.

Vanaf dinsdag 1 december om 8u (7u voor Leuven, Antwerpen en Tongeren)zullen alle Sportoasebaden openen volgens volgende voorwaarden:

• Sportbaden (20m, 25m, 33m) en instructiebaden openen

• Recreatiezones (recreatie, glijbanen, kinderbaden,...) blijven voorlopig gesloten

• Reserveren kan via de website www.sportoase.be of telefonisch op de site

• Baantjeszwemmen wordt voorzien aan een voordelig en aangepast tarief

• Kinderen kunnen weer terecht in hun favoriete zwemles

Naast de gekende maatregelen zoals capaciteitsbeperking, respect voor onderlinge afstand en ontsmettingsmogelijkheden wordt nog steeds de lichaamstemperatuur van elke bezoeker en medewerker bij aankomst gemeten, de routing door de gebouwen voorkomt samenkomst van meerdere mensen op een beperkte oppervlakte, verder zijn volgende richtlijnen van belang:

• Reserveer via  www.sportoase.be, registratie is verplicht

• Mondmaskers zijn verplicht in inkom, gang en kleedkamer (niet tijdens het zwemmen)

• Respecteer andere bezoekers en gebruik uw gezond verstand

De werking van Sportoase en de houding van haar vele bezoekers zijn de voorbije maanden een voorbeeld geweest voor de zwembadsector en een duidelijke illustratie van het belang van ontspanning, beweging en sport in functie van een goede weerbaarheid en -gezondheid, de toelating om dit opnieuw te activeren bevestigt dat belang en onderstreept de veilige
omstandigheden in onze zwembaden. '