Op vrijdag 1 februari werden de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt in Zaal ’t Getouw Mol. De meest verdienstelijke sporters en sportclubs van het afgelopen jaar werden in de bloemetjes gezet. Daarna maakte de sportraad de sportlaureaten van 2012 bekend.

In de nieuwe categorie ‘jeugdtrain(st)er van het jaar’ ging de trofee naar Maarten Vandevelde van Mol Tennis Club.
 
·         De persprijs ging naar Rob Peeters. Zijn loopbaan gaat in stijgende lijn. Zodanig zelfs dat hij vorig jaar op de tweede plaats strandde op het Wereldkampioenschap en op de derde stek in het Belgisch kampioenschap. Tussendoor zegevierde hij nog in Zonnebeke en Lebbeke.
 
·         De trofee van sportverdienste was bestemd voor Marie-Christine Dierckx van Gym Mol. In haar 32-jarige carrière doorzwom zij zowat alle watertjes. Eerst als gewoon lid, nadien als bestuurslid, als organisatrice en trainster. Zelfs voor het animeren van de groep was zij steeds te vinden. Daarnaast verzorgt Marie-Christine ook activiteiten buiten de club zoals fietstochten, barbecue en vakantietrips. Haar collega’s omschrijven haar als een ‘golden lady’ voor Gym Mol.
 
·         Yannick Peeters van Balen BC werd verkozen tot meest beloftevolle jongere. Yannick werd winnaar van de driedaagse van Weilburg in Duitsland en nationaal kampioen cyclocross bij de nieuwelingen. Hij won ook de GVA Trofee en eindigde tweede in de superprestige veldrijden. Daar voegde hij nog de provinciale titel aan toe zodat hij aan een totaal van twintig overwinningen kwam.
 
·         Sportvrouw van het jaar werd Sylvie Peeters. Onze sportvrouw beoefent de niet alledaagse sport ‘western riding’: een Amerikaanse stijl van paardrijden op een rustige manier, waarbij het vertrouwen tussen paard en ruiter centraal staat. Sylvie is drievoudig Belgisch kampioene en zelfs tweemaal kampioen van Luxemburg bij de jeugd. Ook als senior behaalde ze een Belgische titel.
 
·         De trofee van sportman van het jaar ging naar Tom Boonen van Omega Pharma Quick Step. Tom werd wereldkampioen ploegentijdrit, won op een rijtje de E3-prijs, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Later voegde hij daar nog Parijs-Brussel aan toe en kroonde zich tot Belgisch kampioen. Hij eindigde als derde in de UCI eindstand.
 
·         Gym Mol werd uitgeroepen tot beste sportclub. Deze dynamische vereniging promoot haar sport voor alle leeftijden. Zij bieden turnlessen aan op recreatief en competitief vlak. Internationaal behaalde de club acht eerste plaatsen. Nationaal begeleidde ze één lid naar de kampioentitel, provinciaal telt ze tien kampioenen en uiteraard zijn er ook een reeks ereplaatsen.
 
·         In de nieuwe categorie jeugdtrain(st)er van het jaar was Maarten Vandevelde van Mol Tennis Club de beste. Zijn kandidatuur werd voorgedragen door zijn interclubploegje dames van 17 – 18 jaar, gesteund door de hele club.
 
·         De cheque van 1 500 euro voor de jeugdsportclub van het jaar ging naar Molvoc Mol.