Goed nieuws voor alle pittige bengels. Tijdens Herentals Fietst-Feest wordt op het Kerkplein een heus springkastelenfestival gebouwd. De 15 à 20 springkastelen in alle formaten en vormen zullen er staan op donderdag 2 en vrijdag 3 augustus van 13 tot 20 uur.

"Sinds we onze adventure park van het 29° bataljon moeten missen, zijn we al op zoek naar een goede invulling voor het Kerkplein", kadert voorzitter Charles Van de Wouwer deze innovatie. "Twee jaar geleden probeerden we met een aantal kermisattracties. Dat lukt niet zo goed.

Vorig jaar hebben we een stuk van het plein uitbesteed voor een horeca-event. Daarop kwamen forse bedenkingen van de kant van de veiligheidsdiensten. Bovendien misten we wel het leuke actieve element voor kinderen, dat we met het adventure park hadden. Zo ontstond het plan om het Kerkplein vol springkastelen te zetten."

Herentals Springt

Al snel bleek het onbegonnen werk te zijn om zelf overal de springkastelen te huren, op te halen, op te bouwen en te bemannen. "We hebben het al moeilijk om voor onze klassieke affiche voldoende vrijwilligers te vinden", zegt PR-man Bart Timperman.

"Na wat zoekwerk zijn we dan uitgekomen bij Jungle Jump uit Hulshout. Dat bedrijf organiseert regelmatig Jungle Jump Days in gans Vlaanderen waarbij ze pleinen of (sport)hallen omtoveren tot een speelparadijs. Zij staan in voor de volledige logistiek. Dus ook voor het permanente toezicht op de veiligheid op de springkastelen. Zij hebben daar ook de expertise in. Dankzij hen kunnen we dit plan om een soort 'Herentals Springt' in te richten, alsnog waar maken."

Ervaring

"Wij hebben inderdaad veel ervaring met dit soort evenementen", zegt Dries Delsard van Jungle Jump. "We zullen zorgen voor een mooie mix aan springkastelen, waardoor er voor elke leeftijd zeker voldoende leuke mogelijkheden zijn. Wij weten intussen uit onze rijke ervaring aan events wel wat er werkt. We zijn blij dat we ons nu ook in Herentals aan een groot publiek kunnen tonen. We zijn er van overtuigd dat dit een succesverhaal wordt.

Basket

De toegang tot het Spingkastelenfestival zal per kind één drankbonnetje kosten. Daarmee krijgt de kleine bezoeker een polsbandje dat de hele dag geldig blijft. De ouders kunnen gratis mee. Er is ook een drankstand bij de springkastelen.

Die wordt in de traditionele visie van Herentals Fietst-Feest ook weer uitgebaat door een vereniging. Dat wordt de Basketbalclub Zuiderkempen Diamonds, waarin de Noorderwijkse basketclub door een fusie enkele jaren geleden, opging.

U leest meer over onze partner op www.junglejumpdays.be