U bent hier

Sssssst, hier slaapt de reus

Kasterlee | Neteland
28.02.2018 - 17.02u
Door: Lex Verellen

Iedereen kent Kabouterberg, maar ken je ook de Slapende Reus? Dit wordt een nieuwe topattractie op de Kempense Heuvelrug. Door middel van een prima onthaal en sterke toeristische producten zorgen we dat je hier een leuke tijd kan beleven. Het landschap vormt bij deze producten altijd de belangrijkste inspiratiebron.

De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft een lange traditie in 'landschaps-toerisme'. Al meer dan een eeuw trekken het zand, de duinen en de rust bezoekers van heinde en verre aan. Verschillende generaties inwoners en toeristen hebben goede herinneringen aan het spelen in het zand van de Hoge Mouw of het klimmen op de luchtwortels van de dennen op Kabouterberg.

Maar de kwetsbare natuur heeft te lijden onder het succes. We willen de druk op dit deelgebied dan ook verminderen.
Door de ontwikkeling van de Slapende Reus verspreiden we bezoekers over het gebied, stellen we de toekomst veilig voor de toekomstige generaties en zorgen we tegelijk voor behoud van dit bijzondere landschap.

Waarom de naam Slapende Reus?
Door zijn lengte en hoogte is de Kempense Heuvelrug het meest imposante reliëf van de Kempen: reusachtig. Kabouterberg, de Zwarte Berg en de Hoge Mouw zijn paraboolduinen. Vroeger verplaatsten deze duinen zich 5 meter per jaar, maar de begroeiing op de duinen bracht ze tot stilstand zodat deze duinen 'slapen'. En zo krijgen de kabouters het gezelschap van de Slapende Reus.

'Dit is een nieuwe uitdaging voor het toerisme in Kasterlee om op een duurzame manier de prachtige natuur en cultuur van de Kempense heuvelrug aan het ruime publiek voor te stellen.' zegt schepen van toerisme Mies Meeus enthousiast.

Dit project is een samenwerking van Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en de gemeente Kasterlee.
Volg de ontwikkelingen op www.kasterlee.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto