Zaterdag 20 juni staan er in Kasterlee twee evenementen op de agenda die beide naar de Eerste of de Tweede Wereldoorlog verwijzen.

Na WO I werd uit dankbaarheid voor de behouden terugkeer van een Kastelse soldaat van het IJzerfront een St.-Antoniuskapelletje opgericht naast de Kapelstraat. Omwille van een inbreidingsproject van de sociale woonmaatschappijen moest dit worden verplaatst. 

Ondertussen werd het kapelletje heropgebouwd en nu zaterdag om 14 uur wordt het beeld van de heilige plechtig teruggeplaatst door een afstammeling van de soldaat. Dit gaat gepaard met een toespraak van burgemeester Ward Kennes, een wijding door pastoor Lavrysen en liederen door het Willibrorduskoor.

Aansluitend start omstreeks 15 uur aan het monument in Vorsel (kruispunt met Gruneweg) in aanwezigheid van buitenlandse familieleden van gesneuvelden een herdenking van piloten van neergestorte oorlogsvliegtuigen uit WO II.

De afgelopen jaren werden op verschillende plaatsen in de gemeente herdenkingsmonumenten opgericht. Dit jaar worden alle herdenkingen op één locatie gecentraliseerd. Burgemeester Ward Kennes verwelkomt de binnen- en buitenlandse gasten, de heer Boone vertelt zijn ervaringen als getuige destijds en de heer Cox geeft technische uitleg over de vliegtuigcrash. De ceremonie wordt afgerond met de Last Post en een Fly-over met oude militaire vliegtuigen.