In de heenronde behaalde VC Herentals zijn eerste overwinning tegen St.- Job. Gezien het huidige klassement deed rood-wit er dus goed aan om ook in de terugronde de volle buit bij St.-Job weg te kapen.

Het kon daarbij niet rekenen op Dufraing, voor wie het seizoen er hoogstwaarschijnlijk opzit. 

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers wanneer Van Bouwel al snel kon uitbreken maar na een tussenkomst van de lokale doelman besloot Baeten in de herneming rakelings naast.  Een minuutje later vuurde Van Genechten een pegel af maar zijn poging ging een meter over doel.  Aan de overzijde was het opletten voor een vrije trap van Hendryckx die maar nipt naast de kruising verdween. 

Na een kwartier spelen haalde Janssens uit met een verschroeiend schot maar Olieslagers pareerde subliem in hoekschop.  Aan de overzijde moest Van De Vijver zich ook strekken op een poging van Van Bouwel. 

Even leek de wedstrijd aan amusementswaarde te verliezen tot Van Peer achteraan een actie van de thuisploeg kon afbreken en een schitterende dieptepass verstuurde richting Van Bouwel die erg koelbloedig afwerkte.  St.-Job stak meteen een tandje bij met Hendryckx aan het kanon maar Olieslagers pakte opnieuw uit met een schitterende redding. 

Ook in de laatste tien minuten van de 1e helft bleef het opletten met de gestalte van de thuisploeg bij verschillende stilstaande fases.  Zo bracht Olieslagers redding op pogingen van Janssens en Hendryckx. 
Herentals kon al vroeg in de tweede helft de beslissing forceren wanneer Baert alleen op doel kon afgaan maar een vreemde stuit van de bal en de doelpaal deden deze unieke kans in rook opgaan. 

St.-Job voerde de druk op naarmate de wedstrijd vorderde en de bezoekers kwamen goed weg met open kopkansen voor Spiessens en Bonaers. 

Een kwartier voor tijd leek Herentals dan toch weer het deksel op de neus te krijgen wanneer Van Doninck op erg ongelukkige wijze de bal tegen de hand kreeg aangeschoten in de zestienmeter.  Her en der gingen de kopjes opnieuw naar beneden maar dat was buiten een uitstekende doelman Olieslagers gerekend die de elfmeter van Kwik schitterend stopte (foto boven). 

St.-Job bleef de druk aanhouden en in de slotfase toonde Olieslagers verschillende keren zijn klasse en hield VCH met puike reddingen overeind.

VCH pakte dus de volle buit in St.- Job en pakt gouden punten in de strijd om het behoud.  Normaal gezien danken we een overwinning steeds aan een teamprestatie, wat quasi altijd ook zo is, maar vandaag kunnen we het niet nalaten om onze doelman Steven Olieslagers specifiek te vernoemen als matchwinnaar. 

Niet alleen de strafschop die Steven pakte, maar evenzeer de talloze andere reddingen zorgden ervoor dat dit ene goal genoeg was voor de drie punten. 

Volgende week wacht met een thuiswedstrijd tegen Gooreind andermaal een erg moeilijke opdracht.  In de heenwedstrijd liet Gooreind ons alvast een ijzersterke indruk na.  Van Doninck moet geschorst toekijken na zijn derde gele kaart deze competitie.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas; Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van Genechten Steven;  Van Bouwel Ken;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick
Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin;  Slechten Jochen;  De Swert Birger
Vervangingen:  77e  De Swert Birger voor Van Bouwel Ken;  88e  Slechten Jochen voor Baert Robin;  92e Marien Robin voor Van Genechten Steven
Gele kaarten:  Van Doninck Jelle (3e geel) ;  Van Der Schraelen Thomas (1e geel)
Doelpunten:  28e  Van Bouwel Ken  0-1.

Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.
Beelden Jos Flamand / Nnieuws  --


Foto boven : VC-doelman Steven Olieslagers stopt penalty (75').