U bent hier

Stad en politie slaan handen in elkaar tegen sluikstorters met gerichte actie

Geel
28.11.2019 - 19.06u
Door: Herman Gezelle

Geel treedt al langer op tegen sluikstort en zwerfvuil. Sinds mei zet de stad ook mobiele camera's in om overtreders gepast aan te pakken.

En dat is exact wat er vanmorgen gebeurde op één van de meest problematische sluikstortplaatsen. Samen met de politie, kon de gemeenschapswacht een verdachte tegenhouden met zijn structurele sluikstort.

Het rode paadje, de verbindingsweg tussen Technische Schoolstraat en de parking aan het station, is de weg bij uitstek voor wie van en naar het werk of school fietst. Helaas is dit ook een gekende plaats voor zwerfvuil waar de buurt zich zorgen om maakt.

De plaats wordt al geruime tijd geteisterd door veelvuldig sluikstorten. Tijd om dit structureel aan te pakken, net zoals in vorige probleemzones is gebeurd.

Camerabeelden registreerden een verdachte die meermaals hetzelfde soort huishoudelijk afval stortte in het rode paadje. Dankzij een gezamenlijke actie van politie en stadsdiensten kon de dader op donderdag 28 november geïdentificeerd worden.

Samen naar een propere stad Zulke maatregelen blijken nodig voor het schone straatbeeld te behouden. Het is uiteraard niet de bedoeling om een enkeling te viseren. Sensibiliseringscampagnes informeerden in het verleden over oplossingen en mogelijke boetes.

Maar wanneer deze campagnes onvoldoende effect hebben en problemen blijven aanhouden, is het tijd om een versnelling hoger te schakelen. Want een propere stad? Daar werken we samen aan!

Benieuwd naar hoe jij de stad mee helpt proper te houden? Ontdek de tips van Week van de Handhaving.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto