De coronaperiode is voor velen zwaar geweest. Hoe ben jij blijven doorgaan? Waar haalde je energie uit? Schrijf het neer in een gedicht en bezorg het voor 5 april aan de stad.

'Stad Geel zal alle gedichten bundelen in een boek dat op 14 mei feestelijk wordt voorgesteld en achteraf te koop is bij dienst toerisme. Met deze gedichtenbundel, gemaakt door haar inwoners, wil de stad hoop geven en verbondenheid creëren.

Weet dat je er niet alleen voor staat. Samen kunnen we na corona weer verder gaan met ons leven.

Stad Geel viert tijdens dit uitgestelde Dimpnajaar haar patroonheilige Dimpna. Normaal gezien vinden de Dimpna-feestelijkheden elke vijf jaar plaats. In moderne termen was Dimpna een vluchteling, een KOPPkind (Kind van Ouders met Psychische Problemen), een overlever van intrafamiliaal geweld. Ze was volgens de mythe een weldoener voor krankzinnigen en zieken, een dame om 'u' tegen te zeggen als het gaat om veerkrachtig terug rechtstaan na een moeilijke periode.

We zijn allemaal stilaan uit een diep dal aan het kruipen nu het ergste van de coronaperiode op zijn einde loopt. Sommige mensen hebben het dubbel zo zwaar gehad. Eenzaamheid, ziekte, intrafamiliaal geweld, verlies, financiële zorgen ... het is hard geweest en voor sommigen is het nog steeds hard.

Veerkracht vastleggen in poëzie

De gezondheidsraad van Geel, Laakdal en Meerhout roept, in samenwerking met 't Origineel en de Geelse mondiale raad, iedereen op om een gedicht te maken over veerkracht. Hoe heb jij een moeilijke periode overleefd?

Waarin bleef jij vreugde vinden? Wat heeft jou gered? Hoe ben jij met vallen en opstaan blijven doorgaan in een moeilijke periode in je leven? Alle soorten gedichten zijn goed en alle talen zijn mogelijk (zorg dan zeker voor een vertaling ook).

De ingestuurde gedichten worden gebundeld in een boek dat op zaterdag 14 mei feestelijk zal worden voorgesteld in de bib. Je kunt deze gedichtenbundel achteraf uitlenen in de bib of aankopen bij dienst toerisme Geel.

Stuur jouw gedicht over veerkracht in tot 5 april:
- via e-mail: gezondheidsraad@geel.be
- via de post aan stad Geel, t.a.v. Gezondheidsraad, Werft 20, 2440 Geel of afgeven aan het onthaal van stadhuis.