Al meer dan een jaar verschijnen dagelijks kleine verhalen van solidariteit in de media. Vanuit de overtuiging dat deze verhalen slechts het topje van de ijsberg zijn en dat er dus nog heel wat mooie, dagdagelijkse gebaren in de kijker kunnen worden gezet, lanceren stad Geel en vzw Te Gek!? vandaag het 'Kleine Helden'-lied met bijhorende postkaartactie.

Het initiatief kadert in de opbouw naar de Dimpnadagen, die vandaag normaal van start zouden gaan maar voor de tweede keer met een jaartje zijn uitgesteld.

'Kleine Helden'-actie maakt geestelijke gezondheid bespreekbaar

Het 'Kleine Helden'-lied werd reeds geschreven vóór er sprake was van corona, als themalied van het vijfjaarlijkse massaspektakel GheelaMania waarin de legende van de heilige Dimpna en de rijke zorggeschiedenis van stad Geel worden uitgebeeld.

Nadine Laeremans, schepen van toerisme en stadsanimatie: "Uit de Dimpnalegende is de eeuwenoude reputatie van Geel als zorgvolle opvangplek voor geesteszieken voortgevloeid, een reputatie die we tot op de dag van vandaag in stand houden.

Met Te Gek!?, dat het taboe rond geestelijke gezondheid via diverse acties wil slopen, vonden we dan ook de ideale partner voor het Kleine Helden-initiatief."

Componist Sam Gevers en tekstschrijver Dirk Kennis, beiden nauw verbonden met Geel, gingen creatief aan de slag. Met zang van Lotte Stevens en Jef Neve op de piano kun je nog meer Geels talent bewonderen, maar ook Tom Kestens zet met veel plezier zijn schouders onder dit project.

Beluister hier het 'Kleine Helden'-lied.

Hartverwarmende actie met handgeschreven postkaarten

De lancering van het lied gaat gepaard met de postkaartactie 'Merci kleine held!', waarbij Gelenaars het komende jaar via de website www.kleine-helden.be hun eigen 'kleine helden' kunnen bedanken.

De verhalen worden door de dienst toerisme en stadsanimatie met de hand op een postkaart neergepend, en vervolgens kosteloos opgestuurd. Een klein gebaar met grote impact!

Aftellen naar de Dimpnadagen

Met de actie is het aftellen naar de Dimpnadagen van 15 mei 2022 tot 5 juni 2022 officieel begonnen. Het vijfjaarlijkse volksfeest - met als hoogtepunten de Sint-Dimpna Ommegang en het massaspektakel GheelaMania - had in 2020 moeten plaatsvinden maar is intussen dus met 2 jaar uitgesteld.

Meer info

www.dimpnadagen.be
www.tegek.be